02/08/2023 02/08/2023 Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, μετά του καθηγητή της Θεολογικής Θεσσαλονίκης κ. Κώστα Χρήστου, επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 31 Ιουλίου την αρχαία Λύττω, σημερινό Ξιδά, πάνω από το Καστέλλι, όπου ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πρίνστον κ. Άγγελος Χανιώτης με τους μαθητές του ανασκάπτουν την μινωική και ρωμαϊκή πόλη της Λύττου. Τα ευρήματα απο την ανασκαφή είναι...
02 Αυγούστου, 2023 - 15:30
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2023 - 15:10

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου στην αρχαία Λύττω

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου στην αρχαία Λύττω

Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, μετά του καθηγητή της Θεολογικής Θεσσαλονίκης κ. Κώστα Χρήστου, επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 31 Ιουλίου την αρχαία Λύττω, σημερινό Ξιδά, πάνω από το Καστέλλι, όπου ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πρίνστον κ. Άγγελος Χανιώτης με τους μαθητές του ανασκάπτουν την μινωική και ρωμαϊκή πόλη της Λύττου.

Τα ευρήματα απο την ανασκαφή είναι πολυτιμότατα. Αναδεικνύουν μετά των επιτύμβιων στηλών την ελληνική πολιτιστική παρουσία και συνέχεια στην περιοχή. Στη συνέχεια ο Σεβ. κ. Ανδρέας παρέθεσε γεύμα στον καθηγητή κ. Χανιώτη και στους συνεργάτες του στην ανασκαφή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων