31/10/2022 31/10/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας τέλεσε την ακολουθία του Εσπερινού στα Φιλίσια Πεδιάδος με την συμμετοχή του εφημερίου της Ενορίας Πρωτοπρεσβυτέρου Μιχαήλ Αλεξάκη και του Αρχιδιακόνου Μαρίνου Δασκαλάκη. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν, την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου, ο Αρχ. Επίτροπος της Α’ περιφέρειας Πανοσ. Αρχιμ. Φιλόθεος Πηγιάκης και οι πρωτοπρεσβύτεροι: Ιάκωβος Τζανάκης, Ευάγγελος Σταφυλάκης και Ελευθέριος Σκουλάς....
31 Οκτωβρίου, 2022 - 18:46
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2022 - 18:47

Εσπερινός και δωδέκατη συνάντηση με απόγονους προσφύγων στα Φιλίσια

Διαδώστε:
Εσπερινός και δωδέκατη συνάντηση με απόγονους προσφύγων στα Φιλίσια

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας τέλεσε την ακολουθία του Εσπερινού στα Φιλίσια Πεδιάδος με την συμμετοχή του εφημερίου της Ενορίας Πρωτοπρεσβυτέρου Μιχαήλ Αλεξάκη και του Αρχιδιακόνου Μαρίνου Δασκαλάκη.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν, την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου, ο Αρχ. Επίτροπος της Α’ περιφέρειας Πανοσ. Αρχιμ. Φιλόθεος Πηγιάκης και οι πρωτοπρεσβύτεροι: Ιάκωβος Τζανάκης, Ευάγγελος Σταφυλάκης και Ελευθέριος Σκουλάς.

Στην συνέχεια,  ακολούθησε η 12η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, με την συμμετοχή των ενοριών Αγιών Παρασκιών, Μελεσσών, Αστριτσίου, Φιλισίων και ο οικισμός Κελιά. Κατατέθηκαν μαρτυρίες από τους απόγονους προσφύγων και Κρητών που συναναστράφηκαν με Μικρασιάτες.

Οι μαρτυρίες με τα μικρασιατικά κειμήλια προσφύγων, βιντεοσκοπήθηκαν και θα κατατεθούν για έρευνα και μελέτη στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών. Μεταξύ άλλων παρέστη ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων