24/08/2022 24/08/2022 H ακολουθία του Εσπερινού τελέσθηκε στην Ενορία Πυραθίου Ηρακλείου το απόγευμα της Τρίτης 23 Αυγούστου 2022, με την συμμετοχή του εφημερίου της Ενορίας Πρωτοπρεσβυτέρου Παντελεήμων Σταυρουλάκη και του Αρχιδιακόνου Μαρίνου Δασκαλάκη, το δε αναλόγιο διακόνησε ο διάκονος Πέτρος Αράπογλου. Στην συνέχεια ακολούθησε η 8η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, με την...
24 Αυγούστου, 2022 - 15:35
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2022 - 15:46

Εσπερινός και εκδήλωση για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Πυράθι Ηρακλείου

Διαδώστε:
Εσπερινός και εκδήλωση για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Πυράθι Ηρακλείου

H ακολουθία του Εσπερινού τελέσθηκε στην Ενορία Πυραθίου Ηρακλείου το απόγευμα της Τρίτης 23 Αυγούστου 2022, με την συμμετοχή του εφημερίου της Ενορίας Πρωτοπρεσβυτέρου Παντελεήμων Σταυρουλάκη και του Αρχιδιακόνου Μαρίνου Δασκαλάκη, το δε αναλόγιο διακόνησε ο διάκονος Πέτρος Αράπογλου.

Στην συνέχεια ακολούθησε η 8η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, με την συμμετοχή των ενοριών Πυραθίου, Τουρλωτής και Αποσελέμη όπου κατατέθηκαν μαρτυρίες από τους απόγονους προσφύγων και Κρητών που συναναστράφηκαν με Μικρασιάτες. Οι μαρτυρίες με τα μικρασιατικά κειμήλια προσφύγων, βιντεοσκοπήθηκαν και θα κατατεθούν για έρευνα και μελέτη στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών.

Η επόμενη 9η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, την Πέμπτη 25 Αυγούστου μετά την ακολουθία του Εσπερινού στο χωριό Μοναστηράκι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων