17/04/2023 17/04/2023 Σε Αναστάσιμη και πανηγυρική ατμόσφαιρα τελέστηκε χθες ο Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης, στο Αρκαλοχώρι. Στην ακολουθία του εσπερινού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Επιφάνιο Ζαχαράκη, τον Προϊστάμενο του Ναού και αναπλ. Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων...
17 Απριλίου, 2023 - 22:00

Εσπερινός της Αγάπης στο Αρκαλοχώρι

Διαδώστε:
Εσπερινός της Αγάπης στο Αρκαλοχώρι

Σε Αναστάσιμη και πανηγυρική ατμόσφαιρα τελέστηκε χθες ο Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης, στο Αρκαλοχώρι.

Στην ακολουθία του εσπερινού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Επιφάνιο Ζαχαράκη, τον Προϊστάμενο του Ναού και αναπλ. Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Φουκαράκη, τους Οικονόμους, π. Νεκτάριο Δερμιτζάκη, π. Ιβάν Ντόμπρεφ, π. Σέργιο Ιβανόβ, τον Πρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Αρμενάκη και τον Αρχιδιάκονο π. Μαρίνο Δασκαλάκη.

Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Οικονόμος π. Ιωάννης Καπελλάκης, ενώ το αναλόγιο διακόνησε ο Διάκονος π. Πέτρος Αράπογλου.

Στην συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο του εσπερινού στα Ελληνικά και μετά οι κληρικοί το ανέγνωσαν στην κρητική διάλεκτο, στα Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Γκαγκαούζικα, Ρουμάνικα και Βουλγάρικα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων