30/11/2023 30/11/2023 Παραμονή της εορτής του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, χοροστάτησε του Εσπερινού στον φερώνυμο ενοριακό Ναό στο Αρχοντικό-Αλιτζανή. Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στο Βίο του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου και ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους. Προ της απολύσεως, χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Μανούσο Σακελάρη, ο οποίος διακονεί...
30 Νοεμβρίου, 2023 - 17:42
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2023 - 17:20

Εσπερινός του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στο Αρχοντικό-Αλιτζανή

Διαδώστε:
Εσπερινός του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στο Αρχοντικό-Αλιτζανή

Παραμονή της εορτής του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, χοροστάτησε του Εσπερινού στον φερώνυμο ενοριακό Ναό στο Αρχοντικό-Αλιτζανή. Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στο Βίο του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου και ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους.

Προ της απολύσεως, χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Μανούσο Σακελάρη, ο οποίος διακονεί το αναλόγιο της ενορίας.

Τέλος, η Ιερά Μητρόπολη με την ενορία Αρχοντικού-Αλιτζανή, επέδωσαν τιμητική πλακέτα ως ένδειξη ευχαριστίας στον κ. Ιωάννη Αλεξάκη, τόσο για την συνεργασία του στην τότε νεοσύστατη Μητρόπολη, όσο και για την προσφορά του στην ενορία του Αρχοντικού-Αλιτζανής.

Η ακολουθία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου, διότι ο κεντρικός Ναός του Αγίου Ανδρέα επλήγη από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Μεταξύ άλλων παρεβρέθησαν, ο εψηφισμένος Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Ιωάννης Βενέρης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων