24/04/2022 24/04/2022 Η Ανάσταση του Κυρίου Ιησού Χριστού, η Πανήγυρη των Πανηγύρεων, εορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια σε όλους τους Ναούς της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στο Αρκαλοχώρι οι εκατοντάδες πιστοί, μικροί και μεγάλοι τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής προσήλθαν για να ακούσουν το “Χριστός Ανέστη” και να παραμείνουν στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, κρατώντας αναμμένες λαμπάδες...
24 Απριλίου, 2022 - 14:26
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2022 - 14:23

Η Ανάσταση του Κυρίου στον Ι.Μ. Ναό Αρκαλοχωρίου

Διαδώστε:
Η Ανάσταση του Κυρίου στον Ι.Μ. Ναό Αρκαλοχωρίου

Η Ανάσταση του Κυρίου Ιησού Χριστού, η Πανήγυρη των Πανηγύρεων, εορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια σε όλους τους Ναούς της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στο Αρκαλοχώρι οι εκατοντάδες πιστοί, μικροί και μεγάλοι τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής προσήλθαν για να ακούσουν το “Χριστός Ανέστη” και να παραμείνουν στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, κρατώντας αναμμένες λαμπάδες με το Άγιο Φως, το οποίο μετέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας ψάλλοντας το “Δεύτε λάβετε Φως…”.

Κατά την διάρκεια της Τελετής της Αναστάσεως αναγνώσθηκε η Πασχαλινή Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου κ. Ανδρέα από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερο π. Σπυρίδων Φουκαράκη.

Στην Ακολουθία συμμετείχαν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Φουκαράκης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Πρεσβύτερος π. Ιωάννης Καπελλάκης και ο Διάκονος π.Μαρίνος Δασκαλάκης.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος απεύθυνε εγκάρδιο Αναστάσιμο χαιρετισμό προς όλους τους πιστούς, που παρέμειναν έως το τέλος της Λειτουργίας για να Κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων και τους έδωσε όπως είθισται κόκκινα αυγά.

Στην Τελετή της Αναστάσεως, μεταξύ άλλων παρέστη ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης και ο πρόεδρος ΔΕΥΑΡ Αρκαλοχωρίου κ. Ηρακλής Κριθινάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων