13/10/2023 14/10/2023 Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023, εκοιμήθη εν Κυρίω ο μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου και πρώην Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου π. Στυλιανός Συμνιανάκης, εφημέριος Κάτω Καστελλιανών. Η Eξόδιος Aκολουθία τελέστηκε την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 στον Ιερό Ναό Παναγίας στα Κάτω Καστελλιανά από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο...
13 Οκτωβρίου, 2023 - 21:32
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2023 - 1:19

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Στυλιανού Συμνιανάκη

Διαδώστε:
Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Στυλιανού Συμνιανάκη

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023, εκοιμήθη εν Κυρίω ο μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου και πρώην Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου π. Στυλιανός Συμνιανάκης, εφημέριος Κάτω Καστελλιανών.

Η Eξόδιος Aκολουθία τελέστηκε την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 στον Ιερό Ναό Παναγίας στα Κάτω Καστελλιανά από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο και με τη συμμετοχή πολλών κληρικών.

Στον επικήδειο λόγο του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ευγένιος, αναφέρθηκε στην όλη βιοτή και την ιερατική διακονία του εκλιπόντος κληρικού, καθώς και στην ευλάβεια, το ήθος, τον ιερό ζήλο και την αφοσίωσή του στην Εκκλησία, ενώ ευχήθηκε όπως Κύριος ο Θεός αναπαύσει την ψυχήν του μετά των Αγίων και των Δικαίων.

Τέλος, εξέφρασε τις συλλυπητήριες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, ο οποίος δεν παρέστη στην Εξόδιο, γιατί βρίσκεται στο Ιάσι της Ρουμανίας με το Ιερό λείψανο του Αγίου Ανδρέα Κρήτης, για την πανήγυρη της Αγίας Παρασκευής της Επιβατινής.

Στην συνέχεια, ανεγνώστηκαν ψηφίσματα. Το σκήνωμα του εκλιπόντος κληρικού ενταφιάσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Κάτω Καστελλιανών.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Σύντομο βιογραφικό

Ο Αιδεσιμ πρωτοπρεσβύτερος Στυλιανός Συμιανάκης γεννήθηκε στα Κάτω Καστελλιανά το 1952 Τελείωσε την Εκκλησιαστική Σχολή Αγίας Τριάδος Χανίων (Μεση Σχολή Επτατάξιος).

Την 24η Οκτωβρίου 1976 νυμφεύετε την Νικητούλα Χαλκιαδάκη.

Την 15η Μαΐου 1977 εις τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Κάτω Καστελλιανών χειροτονείτε Διάκονος από τον Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ Τιμόθεο.

Την 18η Μαρτίου 1979 εις τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Κάτω Καστελλιανών χειροτονείτε Πρεσβύτερος από Σεβασμιώτατον Αρχιεπίσκοπον Κρήτης κ.κ Τιμόθεο (Τοποτηρητή της Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας).

Την 20η Φεβρουαρίου 2000 παίρνει το πτυχίο από την Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης.

Την 21α Μαϊου 2003 εις τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Αρκαλοχωρίου χειροθετείτε Πρωτοπρεσβύτερος από τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ Ανδρέα.

Την 7η Ιανουαρίου 2004 διορίζετε στο Γραφείο Οικονομικών της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου.

Την 14η Νοεμβρίου 2006 παίρνει το πτυχίο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο τμήμα Θεολογίας.

Την 1η Ιανουαρίου 2013 διορίζετε Γ’ Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου.

Την 2015 του απονέμεται ο τίτλος Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2015 διορίζετε Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου.

Την 31η Δεκεμβρίου 2018 διορίζετε Μέλος της Επιτροπής Γεροντίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου.

Εκοιμήθη την 12 Οκτωβρίου 2023

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων