18/09/2022 20/09/2022 Τα εγκαίνια του ναού που τιμάται στο όνομα της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων Αυτής Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στα Ρουσσοχώρια Πεδιάδος, τέλεσε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας. Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, τον εσπερινό, τον Όρθρο, την Θεία Λειτουργία και τα Ιερά εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου. Στις Ιερές...
18 Σεπτεμβρίου, 2022 - 11:50
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2022 - 1:46

Ι.Μ. Αρκαλοχωρίου: Eγκαίνια παρεκκλησίου στα Ρουσσοχώρια Πεδιάδος

Διαδώστε:
Ι.Μ. Αρκαλοχωρίου: Eγκαίνια παρεκκλησίου στα Ρουσσοχώρια Πεδιάδος

Τα εγκαίνια του ναού που τιμάται στο όνομα της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων Αυτής Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στα Ρουσσοχώρια Πεδιάδος, τέλεσε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας.

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, τον εσπερινό, τον Όρθρο, την Θεία Λειτουργία και τα Ιερά εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου. Στις Ιερές Ακολουθίες έλαβαν μέρος, ο Αρχιμ. Αγαθάγγελος Γιανναράκης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Χριστοδουλάκης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Κοσιδεκάκης και ο Αρχιδιάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης.

Το ιερό αναλόγιο διακόνησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος και Αρχιερατικός Επίτροπος της Β’ περιφέρειας Εμμανουήλ Παπακανδεράκης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Ψυλλάκης και ο διάκονος Πέτρος Αράπογλου. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν πολλοί κληρικοί της  Μητροπόλεως μεταξύ άλλων ο ο Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης και ο εφημέριος της ενορίας Πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Ψυλλάκης.

Παρόντες μεταξύ άλλων οι κτήτορες του Ιερού Ναού κ. Ιωάννης και Άννα Βλαστού μετά του π. Κίμωνα Βλαστού της πρεσβυτέρας και των παιδιών τους, οι οποίοι συγκινημένοι παρακολούθησαν τα Ιερά εγκαίνια, επίσης το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ.Μανόλης Φραγκάκης.

Τέλος, ευλογήθηκαν οι προσφερόμενοι άρτοι και ο Σεβασμιώτατος αφού ομίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα για τον Βίο της Αγίας Σοφίας και των Θυγατέρων Αυτής, ευχαρίστησε τους κτήτορες για την προσφορά τους και ευχήθηκε σε όλους έτη πολλά και ευλογημένα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων