23/03/2021 23/03/2021 Μέσα στα περιοριστικά όρια που επιβάλλει η κατάσταση της πανδημίας εορτάσθηκε η πρώτη Κυριακή των Νηστειών, Κυριακή της Ορθοδοξίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι. Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Κορνήλιος Αθανασάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου με τη συμμετοχή του Πρεσβυτέρου Ιωάννη Καπελλάκη...
23 Μαρτίου, 2021 - 21:01

Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Αρκαλοχώρι

Διαδώστε:
Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Αρκαλοχώρι

Μέσα στα περιοριστικά όρια που επιβάλλει η κατάσταση της πανδημίας εορτάσθηκε η πρώτη Κυριακή των Νηστειών, Κυριακή της Ορθοδοξίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Κορνήλιος Αθανασάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου με τη συμμετοχή του Πρεσβυτέρου Ιωάννη Καπελλάκη και του Διακόνου Μαρίνου Δασκαλάκη ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού και Αναπλ. Γενικός Αρχιερατ. Επίτροπος, Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο π. Κορνήλιος αναφέρθηκε εκτενώς στην εορτή της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων και ακολούθως πραγματοποιήθηκε εντός του Ιερού Ναού, κατά την τάξη, η λιτάνευση των ιερών εικόνων σε ανάμνηση της αναστηλώσεώς τους το έτος 843.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων