05/03/2023 05/03/2023 Την Κυριακής της Ορθοδοξίας 5 Μαρτίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι. Το Ιερό Θυσιαστήριο κύκλωσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης, Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού και...
05 Μαρτίου, 2023 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2023 - 21:08

Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Μητροπολιτικό Ναό Αρκαλοχωρίου

Διαδώστε:
Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Μητροπολιτικό Ναό Αρκαλοχωρίου

Την Κυριακής της Ορθοδοξίας 5 Μαρτίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι.

Το Ιερό Θυσιαστήριο κύκλωσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης, Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού και ο Διάκονος Πέτρος Αράπογλου, ενώ το ιερό αναλόγιο διακόνησε ο Οικονόμος Ιωάννης Καπελλάκης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ομίλησε αναφερόμενος στην εορτή της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων και ακολούθως πραγματοποιήθηκε πέριξ του Ιερού Ναού, κατά την τάξη, η λιτάνευση των ιερών εικόνων σε ανάμνηση της αναστηλώσεώς τους το έτος 843.

Το παρών μεταξύ άλλων έδωσε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανόλης Φραγκάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων