23/05/2022 24/05/2022 Με Ιερά Αγρυπνία τίμησαν τη μνήμη του Οσίου Ευμενίου Σαριδάκη στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου. Ο Σεβασμιώτατης Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας τέλεσε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέου, Αρχιεπισκοπου Κρήτης, τον πανηγυρικό Εσπερινό, τον Όρθρο και την νυχτερινή Θεία Λειτουργία εις Μνήμη του Αγίου Ευμενίου του Νέου. Αφού ευλογήθηκαν οι...
23 Μαΐου, 2022 - 14:59
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2022 - 18:48

Με Ιερά Αγρυπνία τίμησαν τη μνήμη του Οσίου Ευμενίου στο Αρκαλοχώρι

Διαδώστε:
Με Ιερά Αγρυπνία τίμησαν τη μνήμη του Οσίου Ευμενίου στο Αρκαλοχώρι

Με Ιερά Αγρυπνία τίμησαν τη μνήμη του Οσίου Ευμενίου Σαριδάκη στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου.

Ο Σεβασμιώτατης Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας τέλεσε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέου, Αρχιεπισκοπου Κρήτης, τον πανηγυρικό Εσπερινό, τον Όρθρο και την νυχτερινή Θεία Λειτουργία εις Μνήμη του Αγίου Ευμενίου του Νέου.

Αφού ευλογήθηκαν οι προσφερόμενοι άρτοι, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στον ζωή και τα θαύματα του Αγίου, στις δύο δεκαετίες που έζησε ο Άγιος Ευμένιος στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικήτα Αχεντριά-Αστερουσίων όπου και εκάρη μοναχός αλλά και στη σύνολη αγιοπνευματική βιωτή Του.

Επίσης, ανέφερε πως δεν έγινε η πανήγυρη στον Άγιο Νικήτα λόγω εργασιών που γίνονται στον δρόμο όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων.

Στις ακολουθίες έλαβαν μέρος, ο Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού π. Σπυρίδων Φουκαράκης, ο Οικονόμος π. Ιωάννης Καπελλάκης και ο διάκονος π. Μαρίνος Δασκαλάκης. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Πρωτοσύγκελος της καθ’ημας Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. Επιφάνιος Ζαχαράκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων