11/04/2023 11/04/2023 Με κατάνυξη τελέστηκε στην ενορία Μαθιάς το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας η Ακολουθία του Νυμφίου. Στην ακολουθία χοροστάτησε, εκ του παραθρονίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Κατελλίου και Βιάννου  Ανδρέας, πλαισίουμενος από τον εφημέριο της Ενορίας Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Καλαϊτζάκη και τον Αρχιδιάκονο π. Μαρίνο Δασκαλάκη. Το ιερό αναλόγιο διακόνησε ο Διάκονος π. Πέτρος Αράπογλου. Στο...
11 Απριλίου, 2023 - 14:19
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2023 - 13:20

Μεγάλη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου

Διαδώστε:
Μεγάλη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου

Με κατάνυξη τελέστηκε στην ενορία Μαθιάς το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας η Ακολουθία του Νυμφίου.

Στην ακολουθία χοροστάτησε, εκ του παραθρονίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Κατελλίου και Βιάννου  Ανδρέας, πλαισίουμενος από τον εφημέριο της Ενορίας Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Καλαϊτζάκη και τον Αρχιδιάκονο π. Μαρίνο Δασκαλάκη. Το ιερό αναλόγιο διακόνησε ο Διάκονος π. Πέτρος Αράπογλου.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος, απεύθυνε πατρικές ευχές στο εκκλησίασμα για πορεία μετάνοιας και συγχώρεσης κατα την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα.

Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αρκαλοχωρίου

Το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας, τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία μετά του Αρχιδιακόνου π.Μαρίνου Δασκαλάκη στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που καλύπτει τις θρησκευτικές ανάγκες του Καθεδρικού Ναού Αρκαλοχωρίου.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελος της καθ’ ημας Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π.Επιφάνιος Ζαχαράκης και ο προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π.Δημήτριος Πάγκαλος, το δε ψαλτήριο διακόνησε ο Διάκονος π.Πέτρος Αράπογλου.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε στο εκκλησίασμα και ευχήθηκε καλή Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και με το καλό στην Αγία Ανάσταση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων