15/09/2022 15/09/2022 Στον κοιμητηριακό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Θραψανό Πεδιάδος τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία για την εορτή της Παγκόσμιας Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, καθώς ο μεγάλος Ναός του Τίμιου Σταυρού της ενορίας είναι σεισμόπληκτος. Ο σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και...
15 Σεπτεμβρίου, 2022 - 11:09
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2022 - 11:15

Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου: «Βαρύς ο φετινός χειμώνας»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου: «Βαρύς ο φετινός χειμώνας»

Στον κοιμητηριακό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Θραψανό Πεδιάδος τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία για την εορτή της Παγκόσμιας Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, καθώς ο μεγάλος Ναός του Τίμιου Σταυρού της ενορίας είναι σεισμόπληκτος.

Ο σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή των Πρωτοπρεσβυτέρων: π. Σταύρου Στρατάκη, π. Εμμανουήλ Σκλιβάκη, π. Εμμανουήλ Τσικριτσάκη, εφημερίου της Ενορίας, και του Διακόνου π. Πέτρου Αράπογλου. Συμπροσευχόμενος εκ του ψαλτηρίου παρέστη ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Χατζηνικολάκης.

Στον θείο λόγο του ο σεβασμιώτατος έκανε αναφορά στη καθημερινή μας σχέση με τον Σταυρό, ο οποίος όπως είπε, αυτό το χειμώνα θα είναι ιδιαίτερα βαρύς, με τους πολίτες να απασχολούνται πρωτίστως με τα μείζονα προβλήματα τους, που είναι ο επιούσιος άρτος και η θέρμανση τους και δευτερεύοντος οι τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος αφού ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους, τέλεσε τρισάγιο για τους κεκοιμημένους στο κοιμητήριο, ευχήθηκε στον εορτάζοντα π. Σταύρο, αλλά και στο εκκλησίασμα έτη πολλά, με τη δύναμη και την προστασία του Τιμίου και Ζωηφόρου Σταυρού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων