25/09/2022 26/09/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας λειτούργησε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέου στο Αρκαλοχώρι, όπου προ της απολύσεως τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του αείμνηστου Ιάκωβου Τζαγκαράκη, ο οποίος έχασε την ζωή του μέσα στον Ναό του Προφήτη Ηλία στο λόφο του Αρκαλοχωρίου και ήταν το μοναδικό...
25 Σεπτεμβρίου, 2022 - 12:46
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2022 - 4:28

Ετήσιο μνημόσυνο για το μοναδικό θύμα του σεισμού στο Αρκαλοχώρι

Διαδώστε:
Ετήσιο μνημόσυνο για το μοναδικό θύμα του σεισμού στο Αρκαλοχώρι

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας λειτούργησε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέου στο Αρκαλοχώρι, όπου προ της απολύσεως τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του αείμνηστου Ιάκωβου Τζαγκαράκη, ο οποίος έχασε την ζωή του μέσα στον Ναό του Προφήτη Ηλία στο λόφο του Αρκαλοχωρίου και ήταν το μοναδικό θύμα του σεισμού τις 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του ομίλησε καταλλήλως και ευχήθηκε εγκαρδίως συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

Στην ακολουθία έλαβαν μέρος οι Οικονόμοι Ανδρέας Τσικανδηλάκης και Ιωάννης Καπελλάκης, μετα του Αρχιδιακόνου Μαρίνου Δασκαλάκη, ενώ το ιερό αναλόγιο διακόνησε ο διάκονος Πέτρος Αράπογλου. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο εφημέριος της ενορίας και Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης.

 

Το παρών έδωσαν: ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Μηνάς Σταυρακάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ.Νίκος Συριγωνάκης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ.Παύλος Μπαριτάκης.

 

Τέλος, τοποθετήθηκε απο το παρεκκλήσιο tης Παναγίας της Γοργοϋπηκόου του Μητροπολιτικού Ναού η εικόνα της Παναγίας, στο μέσο του Ναού, για την έναρξη του εορτασμού της εβδομάδος προς τιμήν της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων