06/01/2022 06/01/2022 Μετά την Ακολουθία του Μέγα Αγιασμού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας μετέβη στο Λιμάνι του Καστρίου Βιάννου, όπου τέλεσε τον Αγιασμό των Υδάτων. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Μηνάς Σταυρακάκης και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι...
06 Ιανουαρίου, 2022 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2022 - 20:41

Ο Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι Καστρίου

Διαδώστε:
Ο Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι Καστρίου

Μετά την Ακολουθία του Μέγα Αγιασμού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας μετέβη στο Λιμάνι του Καστρίου Βιάννου, όπου τέλεσε τον Αγιασμό των Υδάτων. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Μηνάς Σταυρακάκης και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων.

Το πρωί της Πέμπτης 6 Ιανουαρίου, Ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης στο Αρκαλοχώρι και προεξήρχε της τελετής του Μεγάλου Αγιασμού, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο Σπυρίδωνα Φουκαράκη, Αναπληρωτή Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και Προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, τον Οικονόμο Ιωάννη Καπελλάκη και τον Διάκονο Μαρίνο Δασκαλάκη.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο συμβολισμό και τη σπουδαιότητα της εορτής των Θεοφανείων και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και να έχουν τον φωτισμό του Θεού στη ζωή και στις οικογένειές τους.

Μετά το πέρας του Αγιασμού ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους όσους παρεβρέθηκαν.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο λιμάνι του Τσουτσούρου, όπου τέλεσε και εκεί τον καθαγιασμό των υδάτων. Στην τελετή παρόντες ήταν ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Εμμανουήλ Φραγκάκης καθώς και Πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων