31/05/2020 31/05/2020 Την Κυριακή των Αγίων Πατέρων, 31 Μαΐου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ίνι Μονοφατσίου, όπου στο τέλος τέλεσε το τεσσαροκονθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχής της μακαριστής Αικατερίνης Μαθιουδάκη. Στην ακολουθία πήραν μέρος ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Καλογιαννάκης και ο διάκονος Σεραφείμ Βιολάκης....
31 Μαΐου, 2020 - 22:27
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2020 - 22:29

“Ο άνθρωπος γεννιέται τρεις φορές”

Διαδώστε:
“Ο άνθρωπος γεννιέται τρεις φορές”

Την Κυριακή των Αγίων Πατέρων, 31 Μαΐου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ίνι Μονοφατσίου, όπου στο τέλος τέλεσε το τεσσαροκονθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχής της μακαριστής Αικατερίνης Μαθιουδάκη.

Στην ακολουθία πήραν μέρος ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Καλογιαννάκης και ο διάκονος Σεραφείμ Βιολάκης. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Νικόλαος Κοκολάκης ενώ το αναλόγιο διακόνησε ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Καπελλάκης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας στο Θείο Λόγο του αναφέρθηκε εκτενώς στην ευαγγελική περικοπή ενώ τόνισε ότι «ο άνθρωπος γεννιέται τρεις φορές, το πρώτον όταν γεννάται από την μητέρα του, το δεύτερον δια του μυστήριου του Αγίου Βαπτίσματος, διότι ως χριστιανός πλέον γεννάται ένας νέος άνθρωπος έχοντας εν δυνάμει και ενέργεια τα χαρίσματα Παρακλήτου η δε τρίτη γέννηση του ανθρώπου έρχεται με τη νέκρωση του σώματος του και την είσοδο της ψυχής του στον αόρατο και νοητό κόσμο της αιωνιότητας.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων