05/08/2023 06/08/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας τέλεσε το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023, την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Μιχαήλ Αλεξάκη στον Καραβάδω Πεδιάδος. Ο αείμνηστος Μιχαήλ, έφυγε απρόσμενα σε ηλικία 40 ετών, ενω διετέλεσε εκκλησιαστικός επίτροπος στην Ενορία Καραβάδου, Πρόεδρος του Τοπικού και του Πολιτιστικού Συλλόγου. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι σήμερα είναι πτωχότερο,...
05 Αυγούστου, 2023 - 19:20
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2023 - 1:35

Ο Αρκαλοχωρίου Ανδρέας τέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Μιχαήλ Αλεξάκη

Διαδώστε:
Ο Αρκαλοχωρίου Ανδρέας τέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Μιχαήλ Αλεξάκη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας τέλεσε το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023, την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Μιχαήλ Αλεξάκη στον Καραβάδω Πεδιάδος.

Ο αείμνηστος Μιχαήλ, έφυγε απρόσμενα σε ηλικία 40 ετών, ενω διετέλεσε εκκλησιαστικός επίτροπος στην Ενορία Καραβάδου, Πρόεδρος του Τοπικού και του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι σήμερα είναι πτωχότερο, το Καραβάδο και η ευρύτερη περιοχή, η Ενορία, ο Δήμος και η Μητρόπολη, ενώ εξέφρασε τις συλλυπητήριες ευχές του προς την οικογένειά του και ευχήθηκε Κύριος Ο Θεός να τον κατατάξει μετά των Αγίων και Δικαίων.

Ακολουθεί ο επικήδειος λόγος του κ. Εμμανουήλ Μακράκη:

Αλησμόνητε γείτονα Μιχάλη

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η πληροφορία του αδόκητου θανάτου σου. Μαζευτήκαμε σήμερα στον Καραβάδω για να σου πούμε το ύστατο χαίρε, το τελευταίο αντίο και για να σε συνοδεύσουμε στην τελευταία σου κατοικία. Κι ήρθαν να σ’ αποχαιρετήσουν εκατοντάδες άνθρωποι απ’ όλα τα γυροχώρια και δεκάδες ιερείς, προεξάχοντος της πνευματικής ηγεσίας του Σεβασμιωτάτου μας Μητροπολίτη Καστελίου, Αρκαλοχωρίου και Βιάννου, παρουσία του π. Υπουργού Βασίλη Κεγκέρογλου και του π. Δημάρχου Ζαχαρία Καλογεράκη.

Αντίκρισες το πρώτο φως του ήλιου σ’ αυτό εδώ το χωριό, τον Καραβάδω το 1982, τόπο στον οποίο και μεγάλωσες. Υπήρξες ευφυής και επιδέξιος, έχοντας ιδιαίτερη κλίση στις πάσης φύσεως κατασκευές. Εργάστηκες εκτός από την αγροτική σου περιουσία, ως χειριστής σε κάθε είδους μηχάνημα αλλά και ελαιουργείων τα τελευταία 15 έτη.

Ήσουν παράδειγμα εργατικότητας μέχρι τις τελευταίες σου ώρες. Υπήρξες ο στύλος του σπιτιού σου το σταθερό και μεγάλο στήριγμα της οικογένειάς σου. Των γονέων σου και των αδελφών σου σε κάθε τους δυσκολία.

Ήσουν στοργικός και άξιος γιος, θείος και αδελφός. Καλός γείτονας και χωριανός. Κοντά σε κάθε πρόβλημα συγχωριανού και φίλου.

Ιδιαίτερα πρόσχαρο και κοινωνικό άτομο υπήρξες ενεργός πολίτης με ειλικρινές και αδιάλειπτο ενδιαφέρον για τα κοινά. Υπηρέτησες το χωριό μας από τη θέση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας το διάστημα 2010 – 2014.

Επίσης υπηρέτησες ενοριακός επίτροπος τα τελευταία έτη, όπως όλη σου η οικογένεια, σταθερός στους στόχους και στη δράση της τοπικής εκκλησίας, την οποία διακόνησες με περισσή ευσέβεια, με πίστη και ευλάβεια θρησκευτική τα τελευταία επτά έτη.

Τις σημαντικότερες όμως υπηρεσίες προσέφερες στον Πολιτιστικό Σύλλογο, στον οποίο η βοήθεια της οικογένειάς σου αλλά και η προσωπική σου προσφορά ήταν μεγάλη. Δεν υπήρξε εκδήλωση, μεγάλη ή μικρή που να μη δείξεις έμπρακτα το ενδιαφέρον σου και να μη συνδράμεις αποφασιστικά στην πραγμάτωσή της.

Αλησμόνητε γείτονα Μιχάλη Αλεξάκη

Αφήνεις αυτό το μάταιο κόσμο, αφήνεις τις στράτες και τα σοκάκια του Καραβάδου της γενέθλιας γης, του τόπου που τόσο αγάπησες. Εγκαταλείπεις το σπίτι σας που ήταν πάντα ανοικτό και φιλόξενο, τα λιόφυτα και τις καλλιέργειές σου, τα μηχανήματα που χειριζόσουν, τα ελαιουργεία με τους σπαστήρες, τους μαλακτήρες και τους διαχωριστήρες που λειτουργούσες με επιδεξιότητα και μαστοριά, την ενορία που προσέφερες αγόγγυστα ως πιστός λευΐτης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τη δράση του.

Πηγαίνεις να σεργιανίσεις στους δρόμους τ’ ουρανού, στις γειτονιές των αγγέλων.

Εκεί στα επουράνια, ίσως να βρεις τη λύτρωση και τη γαλήνη. Την ξεκούραση που δεν βρήκες στα επίγεια, αφού η ζήση σου ήταν συνυφασμένη με τη σκληρή δουλειά.

Στους αγαπημένους σου γονείς και αδέλφια που βιώνουν, την άφατη οδύνη και το μεγάλο πόνο της απώλειάς σου, ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη αυτές τις δύσκολες ώρες.

Αφήνεις σε όλους εμάς, τους φίλους, συγγενείς και συγχωριανούς σου έντονο το συναίσθημα του πόνου και της απώλειας. Το νιώθουμε κάθε φορά που ένα μέλος της κοινωνίας μας φεύγει, κάθε φορά που ένα ζωντανό της κύτταρο πεθαίνει, ιδιαίτερα όμως όταν είναι νέος και στηλοβάτης κάθε προσπάθειας οποιουδήποτε φορέα, όπως υπήρξες εσύ.

Μας αφήνεις όμως και ως παρακαταθήκη, ένα λαμπρό παράδειγμα εργατικότητας, τιμιότητας, δημιουργικότητας και κυρίως αγάπης προς το χωριό.

Καλό σου ταξίδι Μιχάλη στη γειτονιά των αγγέλων. Θα ζεις πάντα στη μνήμη και στην καρδιά μας. Σε ευχαριστούμε για όσα προσέφερες στο χωριό μας. Στον τόπο που πολύ αγάπησες και σε λίγο θα σε δεχτεί για πάντα στην αγκαλιά του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων