10/11/2023 10/11/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας χοροστάτησε το απόγευμα της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου 2023 στον Εσπερινό της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, που τελέστηκε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο Αρκαλοχώρι, καθώς ο Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου επλήγη σημαντικά από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021. Η εν λόγω αίθουσα εξυπηρετεί τις ανάγκες...
10 Νοεμβρίου, 2023 - 18:05
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2023 - 18:09

Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου ενημέρωσε για τις εργασίες αποκατάστασης σεισμοπλήκτων ναών

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου ενημέρωσε για τις εργασίες αποκατάστασης σεισμοπλήκτων ναών

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας χοροστάτησε το απόγευμα της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου 2023 στον Εσπερινό της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, που τελέστηκε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο Αρκαλοχώρι, καθώς ο Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου επλήγη σημαντικά από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Η εν λόγω αίθουσα εξυπηρετεί τις ανάγκες της ενορίας του Ιερού Καθεδρικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αρκαλοχωρίου. Στο Θείο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα μεγάλα χαρίσματα του Αγίου του 20ου αιώνα, την διάκριση, την ανυπόκριτη και ανιδιοτελή αγάπη και την ταπείνωσή Του.

Στην συνέχεια, έκανε γνωστό στο εκκλησίασμα ότι, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου, ο οποίος, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, θα καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες της Ενορίας, μέχρι την αποκατάσταση του Ιερού Καθεδρικού Ναού.

Τέλος, ευλογήθηκαν οι προσφερόμενοι άρτοι και ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κλήρο και τον λαό δια την παρουσία του και ευχήθηκε έτη πολλά και ευλογημένα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων