07/04/2022 07/04/2022 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι τελέστηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Κανόνα χοροστατούντος εκ του παραθρονίου, του Σεβ. Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα, το απόγευμα της Τετάρτης 6ης Απριλίου. Στην ακολουθία έλαβε μέρος ο Αν. Γενικός Αρχιερατικός και Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης ενώ το αναλόγιο διακόνησε ο...
07 Απριλίου, 2022 - 10:57
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2022 - 10:42

Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου μίλησε για τον Μεγάλο Κανόνα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου μίλησε για τον Μεγάλο Κανόνα

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι τελέστηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Κανόνα χοροστατούντος εκ του παραθρονίου, του Σεβ. Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα, το απόγευμα της Τετάρτης 6ης Απριλίου.

Στην ακολουθία έλαβε μέρος ο Αν. Γενικός Αρχιερατικός και Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης ενώ το αναλόγιο διακόνησε ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Καπελάκης. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο διάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το Μεγάλο Κανόνα του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Αγίου Ανδρέα, όπου ξετυλίγεται σε πνεύμα μετανοητικής βιωματικής μαθητείας, σύνολη η Παλαιά και Καινή Διαθήκη, μετά της εκκλησιαστικής εμπειρίας του Αγίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Άγιος Ανδρέας διακρίνει εκ των βιωμάτων Του, όχι μόνο τις σχέσεις, μεταξύ νοος, καρδιάς, ψυχής, αλλά και την πορεία της μετάβασης, από το εμπαθές της αμαρτίας, στο απαθές των θείων καταστάσεων. Στο Μεγάλο Κανόνα προσκομίζεται η μετάνοια, της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, δυσεύρετη στην ιστορία της Εκκλησίας, ως παράδειγμα όλων μας στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων