12/09/2021 12/09/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέας μετέβη, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, στο Καρδουλιανό Πεδιάδος, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Μπανασάκη, εφημέριο της ενορίας, τον διάκονο Μαρίνο Δασκαλάκη ενώ το αναλόγιο διακόνησε ο Οικονόμος Ιωάννης Καπελλάκης. Στο τέλος του Εσπερινού ο...
12 Σεπτεμβρίου, 2021 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2021 - 19:28

Τρισάγιο στην μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής

Διαδώστε:
Τρισάγιο στην μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέας μετέβη, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, στο Καρδουλιανό Πεδιάδος, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Μπανασάκη, εφημέριο της ενορίας, τον διάκονο Μαρίνο Δασκαλάκη ενώ το αναλόγιο διακόνησε ο Οικονόμος Ιωάννης Καπελλάκης.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στην μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής, ενώ σχετική ομιλία εκφώνησε η κα Αναστασία Σπροβαλάκη, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρδουλιανού. Παρόντες ήταν οι Βουλευτές Ηρακλείου κ. Βασίλειος Κεγκέρογλου, κ. Νικόλαος Ηγουμενιδης και κ. Εμμανουήλ Συντιχακης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης, η Αντιδήμαρχος Δήμου Μινώα Πεδιάδος κα Όλγα Δραμουντάνη και η Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Καστελλίου κα Μαρία Σκουλούδη.

 

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στα Κάτω Καστελλιανά Μονοφατσίου, όπου προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο με τη συμμετοχή του Πανοσιολ. Αρχιμ. Νήφωνα Βασιλάκη, Υπογραμματεώς της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου και εφημερίου της Ενορίας Στυλιανού Συμιανάκη και του διακόνου Μαρίνου Δασκαλάκη ενώ το αναλόγιο διακόνησε ο Οικονόμος Ιωάννης Καπελλάκης. Προ της απολύσεως ο Σεβ. κ. Ανδρέας τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο των αειμνήστων Στυλιανού Παξιμαδάκη και Φωτεινής Ανδρουλάκη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων