27/02/2023 28/02/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας μετέβη την Κυριακή της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου 2023, στο Λύττο-Ξυδά όπου λειτούργησε στην Ενορία Αγίου Χαραλάμπους, μετά του Εφημερίου και Αρχιερατικού Επιτρόπου της Γ’ Αρχ. Περιφέρειας Πρωτοπρεσβύτερου π.Εμμανουήλ Παπακανδεράκη και του Αρχιδιακόνου π. Μαρίνου Δασκαλάκη, το δε ιερό αναλόγιο διακόνησε ο Διάκονος π.Πέτρος Αράπογλου. Κατά τη...
27 Φεβρουαρίου, 2023 - 19:39
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2023 - 0:35

Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου στο Λύττο-Ξυδά την Κυριακή της Τυρινής

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου στο Λύττο-Ξυδά την Κυριακή της Τυρινής

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας μετέβη την Κυριακή της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου 2023, στο Λύττο-Ξυδά όπου λειτούργησε στην Ενορία Αγίου Χαραλάμπους, μετά του Εφημερίου και Αρχιερατικού Επιτρόπου της Γ’ Αρχ. Περιφέρειας Πρωτοπρεσβύτερου π.Εμμανουήλ Παπακανδεράκη και του Αρχιδιακόνου π. Μαρίνου Δασκαλάκη, το δε ιερό αναλόγιο διακόνησε ο Διάκονος π.Πέτρος Αράπογλου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη ο Κατηχητήριος λόγος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου επί τη ενάρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ο Σεβασμιώτατος, ομίλησε καταλλήλως στο εκκλησίασμα αναφερόμενος στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή και ευχήθηκε καλό πνευματικό αγώνα, εν προσευχή μετάνοια και νηστεία.

Προ της απολύσεως τελέστηκαν τα Ιερά μνημόσυνα των μακαριστών Γεωργίου Νηστικάκη, Κορνηλίας Αποστολάκη και Μαρίας Τρευλάκη. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Κοιμητήριο της Ενορίας Κασταμονίτσας όπου τέλεσε τρισάγιο επί του τάφου, για την συμπλήρωση τριών ετών απο την εκδημία του αείμνηστου πρώτου Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, Πρωτοπρεσβυτέρου Κων/νου Καλαϊτζάκη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων