06/03/2022 06/03/2022 Ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίου Βασιλείου Επαρχίας Βιάννου, το πρωί του Σαββάτου 5 Μαρτίου. Προ της απόλυσης, ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας τέλεσαν το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Μιχαήλ Σωμαράκη, πατρός του Πανοσιολ. Αρχιμ. Σεβαστιανού Σωμαράκη. Στη...
06 Μαρτίου, 2022 - 18:41
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2022 - 18:13

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στον Άγιο Βασίλειο Βιάννου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στον Άγιο Βασίλειο Βιάννου

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίου Βασιλείου Επαρχίας Βιάννου, το πρωί του Σαββάτου 5 Μαρτίου. Προ της απόλυσης, ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας τέλεσαν το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Μιχαήλ Σωμαράκη, πατρός του Πανοσιολ. Αρχιμ. Σεβαστιανού Σωμαράκη.

Στη Θεία Λειτουργία Ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος συμπαραστάθηκε από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Σεβαστιανό Σωμαράκη, δ.θ, Υφηγητή στο Στρασβούργο, Γραμματέα των Συνοδικών δικαστηρίων της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Πρωτοπρεσβύτερο Στυλιανό Γεωργιανάκη, τους Οικονόμους Νικόλαο Κονσολάκη και Εμμανουήλ Ραπτάκη και τους διακόνους Σπυρίδωνα Σάσαλο και Μαρίνο Δασκαλάκη.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι κληρικοί Πρωτοπρεσβύτεροι Ιωάννης Κοντάκης, Κωσταντίνος Κουνδουράκης, Γεώργιος Χριστοδουλάκης , οι Οικονόμοι Αντώνιος Λουκάκης, εφημέριος της Ενορίας και Ιωάννης Καπελλάκης και ο Διάκονος Δημήτριος Χριστοδουλάκης.

Τη διακονία του Θείου λόγου ανέλαβε ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ο οποίος μίλησε καταλλήλως. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα καλό και καρποφόρο αγώνα κατά την ευλογημένη περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ευχαρίστησε παράλληλα τον Σεβ. Μητροπολίτη μας για την άδεια να ιερουργήσει στην Επαρχία του.

Προ της απόλυσης ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας τέλεσαν το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Μιχαήλ Σωμαράκη, πατρός του Πανοσιολ. Αρχιμ. Σεβαστιανού Σωμαράκη.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας στην αντιφώνηση του ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Λαρίσης για τον πνευματικό του λόγο και ευχήθηκε με τη σειρά του να διάγωμε με ταπείνωση και υπομονή την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων