26/03/2019 26/03/2019 Τιμήθηκε η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον ομώνυμο ιερό ναό της Ενορίας Μελεσών Πεδιάδος, με την παρουσία πλήθους κόσμου, οι οποίοι προσήλθαν και τίμησαν την Έφορο Προστάτιδα του χωριού τους. Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα και με την συμμέτοχή από τον εφημερίου του...
26 Μαρτίου, 2019 - 19:55

Οφφίκιο απένειμε ο Μητρ. Αρκαλοχωρίου

Διαδώστε:
Οφφίκιο απένειμε ο Μητρ. Αρκαλοχωρίου

Τιμήθηκε η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον ομώνυμο ιερό ναό της Ενορίας Μελεσών Πεδιάδος, με την παρουσία πλήθους κόσμου, οι οποίοι προσήλθαν και τίμησαν την Έφορο Προστάτιδα του χωριού τους. Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα και με την συμμέτοχή από τον εφημερίου του Ναού π. Ελευθερίου Σκουλά και του διακόνου Ιωάννη Καπελλάκη.

Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, ενώ τόνισε τη διπλή εορταστική σημασία της ημέρας, όπου η Παναγία μας, η Υπέρμαχος Στρατηγός του Γένους διαφύλαξε την πατρίδα μας και ενίσχυσε τον αγώνα των ηρωικών προγόνων μας υπέρ της απελευθέρωσης του Ελληνικού Έθνους και ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Προ της απολύσεως ο Σεβ. κ. Ανδρέας απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον εφημέριο της Ενορίας π. Ελευθέριο Σκουλά τον οποίο επαίνεσε για την εθελοντική προσφορά του ιδίου και της οικογένειας του, τόσο στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο που είναι υπεύθυνος , καθώς και στο φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως μας.Εν συνεχεία τελέστηκε η πανηγυρική Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, με την παρουσία των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Μελεσών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων