18/01/2020 18/01/2020 Η Ενορία Σχινάς της Ι. Μ. Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου εόρτασε πανηγυρικά τον Άγιο Αντώνιο. Την παραμονή της εορτής του Αγίου τελέστηκε μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κ. Ειρηναίου. Με λόγια αγάπης καλωσόρισε τους δύο Χανιώτες Επισκόπους, ο Σεβασμιώτατος...
18 Ιανουαρίου, 2020 - 22:28

Οι Επίσκοποι Ευμενείας και Δορυλαίου στην Ι. Μ. Αρκαλοχωρίου

Διαδώστε:
Οι Επίσκοποι Ευμενείας και Δορυλαίου στην Ι. Μ. Αρκαλοχωρίου

Η Ενορία Σχινάς της Ι. Μ. Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου εόρτασε πανηγυρικά τον Άγιο Αντώνιο. Την παραμονή της εορτής του Αγίου τελέστηκε μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κ. Ειρηναίου. Με λόγια αγάπης καλωσόρισε τους δύο Χανιώτες Επισκόπους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, ευχόμενος τους το άξιος στη νέα τους Διακονία. Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό κέντρο της Ενορίας η Ευλογία της Αγιοβασιλόπιττας, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού.

 

 

 

Να σημειωθεί ότι στην λαμπρή αυτή πανήγυρη παρευρέθηκαν 50 Χανιώτες από την Ενορία Αγίου Χαραλάμπους Χανίων καθώς και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης.

 

 

Την Κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τον Άγιο Αντώνιο στο Καστέλλι Πεδιάδος ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού.

Νωρίς το πρωί τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου όπου προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου και εν συνεχεία τελέσθηκε το Αρχιερατικό Συλλείτουργο παρουσία των Αρχών της περιοχής και πλήθους κόσμου.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων