08/03/2023 08/03/2023 Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ν. Κρήνης κ. Ιουστίνος και Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, στο Μητροπολητικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς, σε κλίμα καθολικής οδύνης και συντριβής, τέλεσαν την Δευτέρα, 6 Μαρτίου, την εξόδιο ακολουθία της φοιτήτριας της Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης Καλλιόπης Πορφυρίδου και του πυροσβέστη Νικήτα Καραθεοδώρου, φοιτητή Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οι δυο νέοι υπήρξαν θύματα...
08 Μαρτίου, 2023 - 10:30

Οι Μητροπολίτες Νέας Κρήνης και Αρκαλοχωρίου στην Εξόδιο Ακολουθία των φοιτητών Καλλιόπης και Νικήτα

Διαδώστε:
Οι Μητροπολίτες Νέας Κρήνης και Αρκαλοχωρίου στην Εξόδιο Ακολουθία των φοιτητών Καλλιόπης και Νικήτα

Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ν. Κρήνης κ. Ιουστίνος και Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, στο Μητροπολητικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς, σε κλίμα καθολικής οδύνης και συντριβής, τέλεσαν την Δευτέρα, 6 Μαρτίου, την εξόδιο ακολουθία της φοιτήτριας της Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης Καλλιόπης Πορφυρίδου και του πυροσβέστη Νικήτα Καραθεοδώρου, φοιτητή Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Οι δυο νέοι υπήρξαν θύματα της ανείπωτης τραγωδίας από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ ανέφερε:

Το Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποχαιρετά με οδύνη την φοιτήτριά του Καλλιόπη Πορφυρίδου. Η Κέλλυ είναι ένα από τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος που έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής σε δεκάδες νέους ανθρώπους βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη τη χώρα.

Ήταν ένα από τα παιδιά μας, που με τη φρεσκάδα της νιότης, τη δίψα για μάθηση, το ήθος και την αγάπη του για τη ζωή, ομόρφαινε και πλούτιζε την ακαδημαϊκή οικογένεια του Τμήματός μας και ευρύτερα του Πανεπιστημίου μας.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στους οικείους της, και προσευχόμαστε για την ανάπαυσή της στην αγκαλιά του Θεού.

Αγαπητή μας Κέλλυ, ο σεβασμός στη μνήμη σου μας υπαγορεύει να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και της ενσυναίσθησης που μας συνδέουν πάντα με τους φοιτητές μας και ιδιαίτερα την ώρα της συμφοράς, της συντριβής και της θλίψης.

Καλό ταξίδι και καλήν αντάμωση.

Οι καθηγητές και οι καθηγήτριές σου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων