24/05/2024 24/05/2024 Πανηγύρισε χθες η Εθιά Αστερουσίων όπου βρίσκεται ο τάφος του Οσίου Ευμενίου του Νέου. Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας και εν συνεχεία τελέστηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά πολλών κληρικών και πλήθους πιστών. Το θείο λόγο κήρυξε με φιλοκαλικά-αγιοπνευματικά μηνύματα ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος. Τέλος, ως ένδειξη ευχαριστίας δια...
24 Μαΐου, 2024 - 10:34
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2024 - 10:23

Πανήγυρη του Οσίου Ευμενίου στην Εθιά Αστερουσίων

Διαδώστε:
Πανήγυρη του Οσίου Ευμενίου στην Εθιά Αστερουσίων

Πανηγύρισε χθες η Εθιά Αστερουσίων όπου βρίσκεται ο τάφος του Οσίου Ευμενίου του Νέου. Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας και εν συνεχεία τελέστηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά πολλών κληρικών και πλήθους πιστών. Το θείο λόγο κήρυξε με φιλοκαλικά-αγιοπνευματικά μηνύματα ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος.

Τέλος, ως ένδειξη ευχαριστίας δια την στήριξη που προσφέρει ο Δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων κ. Μανόλης Κοκοσάλης στο προσκύνημα του Οσίου Ευμενίου, ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος του επέδωσε την ύψιστη διάκριση της Εκκλησίας της Κρήτης, τον Σταυρό των Αποστόλων Παύλου και Τίτου.

Μεταξύ άλλων παρεβρέθησαν, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Φραγκίσκος Παρασύρης, ο Δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων κ. Μανόλης Κοκοσάλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Νίκος Συριγωνάκης και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής και πρ. Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης.

Παραμονή της εορτής χοροστάτησε στον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας μετά του Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης, ευχαριστώντας εκ καρδίας τον Σεβασμιώτατο κ. Μακάριο δια την πρόσκληση.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων