21/05/2022 21/05/2022 Παραμονή του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, 20 Μαΐου, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας χοροστάτησε στον Εσπερινό του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αρκαλοχωρίου όπου πανηγυρίζει το αριστερό κλίτος του. Η Ακολουθία τελέστηκε στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που καλύπτει τις θρησκευτικές ανάγκες του Ιερού Ναού, αφού η Εκκλησία έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τον σεισμό...
21 Μαΐου, 2022 - 17:21
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2022 - 17:25

Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Αρκαλοχώρι

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Αρκαλοχώρι

Παραμονή του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, 20 Μαΐου, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας χοροστάτησε στον Εσπερινό του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αρκαλοχωρίου όπου πανηγυρίζει το αριστερό κλίτος του.

Η Ακολουθία τελέστηκε στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που καλύπτει τις θρησκευτικές ανάγκες του Ιερού Ναού, αφού η Εκκλησία έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Στην Ακολουθία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελος της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιος Ζαχαράκης, ο Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης, ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Πάγκαλος, ο Οικονόμος Ιωάννης Καπελλάκης, ο Πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Αρμενάκης, ο διάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης και ο διάκονος Πέτρος Αράπογλου.

Τέλος, έγινε περιφορά της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως και το εκκλησίασμα καθώς είθισται πέρασε κάτω από την εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη και ευλογήθηκαν οι προσφερόμενοι άρτοι.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον βίο των ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Τέλος αναφέρθηκε στην αποκατάσταση του Ιερού Ναού η οποία έχει τεθεί σε προτεραιότητα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων