27/08/2022 27/08/2022 Παραμονή της εορτής του Αγίου Φανουρίου ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, μετέβη στο Χόνδρο της Επαρχίας Βιάννου, όπου χοροστάτησε του Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό. Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους καθώς και τις δεκάδες φανουρόπιτες που προσκόμισαν ευσεβείς χριστιανοί της ευρύτερης περιοχής. Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε στην παράδοση της φανουρόπιτας κατά...
27 Αυγούστου, 2022 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2022 - 20:20

Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Φανουρίου στο Χόνδρο της Επαρχίας Βιάννου

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Φανουρίου στο Χόνδρο της Επαρχίας Βιάννου

Παραμονή της εορτής του Αγίου Φανουρίου ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, μετέβη στο Χόνδρο της Επαρχίας Βιάννου, όπου χοροστάτησε του Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό. Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους καθώς και τις δεκάδες φανουρόπιτες που προσκόμισαν ευσεβείς χριστιανοί της ευρύτερης περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε στην παράδοση της φανουρόπιτας κατά την ημέρα εορτής της μνήμης του Αγίου Φανουρίου, αλλά και στο γνωστό θαύμα που ο Άγιος μας φανερώνει αυτό που ψάχνουμε. Τέλος, ευχήθηκε στο εκκλησίασμα έτη πολλά και ευλογημένα με τη βοήθεια και τις πρεσβείες του νεοφανούς Αγίου Φανουρίου.

Στην ακολουθία πήραν μέρος, οι Πρωτοπρεσβύτεροι: Μαρίνος Πατεράκης, Γεώργιος Βελιβασάκης, Αντώνιος Ψαρολογάκης, Κωνσταντίνος Ψαρολογάκης, εφημέριος της Ενορίας και ο Αρχιδιάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης, ενώ το αναλόγιο διακόνησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της καθ’ημας Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Χριστοδουλάκης και ο διάκονος Πέτρος Αράπογλου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων