30/05/2021 30/05/2021 Εορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στα Ρουσσοχώρια Πεδιάδος. Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Αγαθάγγελο Γιανναράκη, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και εφημέριο της Ενορίας, Πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Ψυλλάκη και τον Διάκονο Μαρίνο Δασκαλάκη,...
30 Μαΐου, 2021 - 16:44
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2021 - 15:40

Πανηγύρισαν την Αγία Φωτεινή στα Ρουσσοχώρια Πεδιάδος

Διαδώστε:
Πανηγύρισαν την Αγία Φωτεινή στα Ρουσσοχώρια Πεδιάδος

Εορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στα Ρουσσοχώρια Πεδιάδος.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Αγαθάγγελο Γιανναράκη, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και εφημέριο της Ενορίας, Πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Ψυλλάκη και τον Διάκονο Μαρίνο Δασκαλάκη, ενώ το ψαλτήριο διακόνησε ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Καπελλάκης.

Στο Θείο Λόγο του ο Σεβασμιώτατος ομίλησε καταλλήλως στο εκκλησίασμα αναφερόμενος στο μεγάλο θεολογικό περιεχόμενο και τη σημασία της συνάντησης του Χριστού με τη Σαμαρείτιδα στο Φρέαρ του Ιακώβ, η οποία γίνεται αφορμή για την ομολογία και τη μεταμέλειά της, για να καταστεί, ακολούθως, η διαπρύσια κήρυκας, ιεραπόστολος και μεγαλομάρτυς Αγία Φωτεινή.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του Κωσταντίνου Παλαιολόγου και των συν αυτώ τελειωθέντων κατά της άλωσης της Κωνσταντινούπολης το 1453.

Στην πανήγυρι παρέστησαν ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Εμμανουήλ Φραγκάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων