20/05/2020 20/05/2020 Η μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος εορτάστηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Ρουσσοχώρια Πεδιάδος. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιερής Μητρόπολης Πανοσιολ. Αρχιμ. Κορνηλίου Αθανασάκη, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητρόπολης και εφημέριο της Ενορίας Πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο...
20 Μαΐου, 2020 - 10:32
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2020 - 10:00

Πανηγύρισε η Αγία Φωτεινή η Σαμαρείτιδα στα Ρουσσοχώρια

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Αγία Φωτεινή η Σαμαρείτιδα στα Ρουσσοχώρια

Η μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος εορτάστηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Ρουσσοχώρια Πεδιάδος. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιερής Μητρόπολης Πανοσιολ. Αρχιμ. Κορνηλίου Αθανασάκη, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητρόπολης και εφημέριο της Ενορίας Πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Ψυλλάκη και το Διάκονο Κωνσταντίνο Αρμενάκη.

Στο Θείο Λόγο του ο Σεβασμιώτατος μίλησε καταλλήλως στο εκκλησίασμα αναφερόμενος στο μεγάλο θεολογικό περιεχόμενο και τη σημασία της συνάντησης του Χριστού με τη Σαμαρείτιδα στο Φρέαρ του Ιακώβ, η οποία γίνεται αφορμή για την ομολογία και τη μεταμέλεια της, για να καταστεί, ακολούθως, η διαπρύσια κήρυκας, ιεραπόστολος και μεγαλομάρτυς Αγία Φωτεινή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων