06/07/2020 06/07/2020 Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Ανδρέα, Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι πανηγύρισε την Παρασκευή και το Σάββατο που μας πέρασε, 3 και 4 Ιουλίου αντίστοιχα. Συγκεκριμένα την Παρασκευή και ώρα 6:30 το απόγευμα, έμπροσθεν του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του ιερού Λειψάνου του Οσίου Αμφιλοχίου του εν Πάτμω, το οποίο κόμισε ο Θεοφιλ....
06 Ιουλίου, 2020 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2020 - 17:58

Πανηγύρισε ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός στο Αρκαλοχώρι

Διαδώστε:
Πανηγύρισε ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός στο Αρκαλοχώρι

Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Ανδρέα, Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι πανηγύρισε την Παρασκευή και το Σάββατο που μας πέρασε, 3 και 4 Ιουλίου αντίστοιχα. Συγκεκριμένα την Παρασκευή και ώρα 6:30 το απόγευμα, έμπροσθεν του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του ιερού Λειψάνου του Οσίου Αμφιλοχίου του εν Πάτμω, το οποίο κόμισε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Δορυλαίου και Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων κ. Δαμασκηνός.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, συμπροσευχομένων του Σεβ. Μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου και των Θεοφιλ. Επισκόπων Κνωσού κ. Προδρόμου και Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού. Επίσης, παρέστησαν ο Πανοσιολ. Μέγας Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Θεόδωρος Μεϊμάρης και ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Εσφιγμένου Αγίου Όρους Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Βαρθολομαίος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας μίλησε καταλλήλως στο πολυπληθές εκκλησίασμα ευχαριστώντας τους παρισταμένους Αρχιερείς, κληρικούς και λαϊκούς και τις αρχές του τόπου για την παρουσία τους. Το λόγο έλαβε έπειτα ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος ευχόμενος καταλλήλως στον εορτάζοντα Μητροπολίτη.

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Ανδρέα και των ιερών Λειψάνων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Αρκαλοχωρίου, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Στο δείπνο που ακολούθησε το παρών έδωσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο οποίος μετέφερε τις προσωπικές του εγκάρδιες ευχές αλλά και όλης της Ιεράς Επαρχιακής συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης προς τον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ανδρέα.

Την κυριώνυμο ημέρα, στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, ενώ της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο εορτάζων Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.
Προ της απολύσεως της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ανδρέας εκφώνησε πανηγυρική ομιλία αναφερόμενος στη βιωτή του Αγίου Ανδρέα και ευχαριστώντας εκ βάθους καρδίας τους παρευρισκομένους Αρχιερείς, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της τοπικής μας Εκκλησίας, όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση της πανηγύρεως και ευχόμενος στον ευσεβή λαό χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Εκ μέρους των αρχιερέων ομίλησε ο Σεβ. κ. Δαμασκηνός ο οποίος, αφού ευχαρίστησε για την άψογη φιλοξενία, ευχήθηκε ο Άγιος Ανδρέας να περιφρουρεί υπό την σκέπη και την προστασία του τον εορτάζοντα Μητροπολίτη, αλλά και όλο τον κόσμο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η βράβευση των αριστευσάντων μαθητών των σχολείων του Αρκαλοχωρίου για το σχολικό έτος 2019-2020, από την Ιερά Μητρόπολή μας.
Ακολούθησε εόρτια τράπεζα, όπου προσήλθε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος , ευχόμενος με τη σειρά του στον Σεβ. κ. Ανδρέα έτη πολλά και καρποφόρα.
Στους εορτασμούς του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης Πανοσιολ. Αρχιμ. Αχίλλιος Τσούτσουρας, ο Υπογραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης Πανοσιολ. κ.Νήφων Βασιλάκης, ο Κωδικογράφος αυτής Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ειρηναίος Μπατσάκης και ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Κ.Ε.Κ Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. κ. Ζαχαρίας Αδαμάκης.

Παρέστησαν ακόμα ο Άρχων Πρωτέκδικος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Δημήτριος Μηλαθιανάκης, ο Άρχων Μαΐστωρ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Ανδρέας Γιακουμάκης, οι Βουλευτές Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κ. Σωκράτης Βαρδάκης και κ. Γιώργος Λογιάδης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Εμμανουήλ Φραγκάκης, ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Μηνάς Σταυρακάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Αλεξάκης , οι πρώην Βουλευτές Ηρακλείου κ. Μανώλης Στρατάκης και κα Μαρία Σκραφνάκη και ο πρώην Δήμαρχος Αρκαλοχωρίου κ. Χαράλαμπος Γιαννόπουλος. Επίσης παρόντες ήταν, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μιχάλη Καραμαλάκη , Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου κ. Νίκος Σπυριδάκης, ο εκπρόσωπος της Σ.Ε.Α.Π. Ηρακλείου Ταγματάρχης κ. Γιώργος Καρφής , ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Αρκαλοχωρίου κ. Ευάγγελος Σταυρακάκης, Εκπρόσωποι της 133 Σ.Μ. Καστελλίου και της Πυροσβεστικής Ηρακλείου και πλήθος πιστών, οι οποίοι κατέκλυσαν κυριολεκτικά, τόσο τον εσωτερικό, όσο και τους περιβάλλοντες χώρους του ναού.

Το εσπέρας της 4ης Ιουλίου ο Σεβ. κ. Ανδρέας χοροστάτησε του μεθέορτου Εσπερινού και στο τέλος τέλεσε το κτητορικό μνημόσυνο.

Δείτε φωτογραφίες: 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων