02/08/2022 06/08/2022 Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 1 Αυγούστου 2022 στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νέστορος στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου. Στην συνέχεια ακολούθησε στον χώρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου η πρώτη εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, με την συμμετοχή των ενοριών Αρκαλοχωρίου, Γασίου, Ζήντας,...
02 Αυγούστου, 2022 - 19:39
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2022 - 1:45

Παράκληση και εκδήλωση για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Αρκαλοχώρι

Διαδώστε:
Παράκληση και εκδήλωση για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Αρκαλοχώρι

Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 1 Αυγούστου 2022 στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νέστορος στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου.

Στην συνέχεια ακολούθησε στον χώρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου η πρώτη εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, με την συμμετοχή των ενοριών Αρκαλοχωρίου, Γασίου, Ζήντας, Ρουσοχωρίων και Αγίας Σεμνής, όπου κατατέθηκαν μαρτυρίες από τους απόγονους προσφύγων και Κρήτες που συναναστράφηκαν με Μικρασιάτες. Οι μαρτυρίες με τα Μικρασιατικά κειμήλια προσφύγων, βιντεοσκοπήθηκαν και θα κατατεθούν για έρευνα και μελέτη στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών.

Μεταξύ άλλων παρέστη ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Ηρακλείου κ. Βαγγέλης Καρκανάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων