15/08/2022 16/08/2022 Παραμονή της εορτής Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Κυρά – Λιμενιώτισσα στην Ψαρή Φοράδα τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας. Ακολούθησαν τα εγκώμια της Παναγίας και η περιφορά του επιταφίου. Συμμετείχαν μετά του Σεβασμιωτάτου οι κληρικοί της Βιάννου, Πανοσιολ. Αρχιμ. Βασίλειος Μανετάκης, ο Πρωτοπρ. Στυλιανός...
15 Αυγούστου, 2022 - 14:15
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2022 - 15:25

Περιφορά του Επιταφίου στην Παναγία Κυρά – Λιμενιώτισσα

Διαδώστε:
Περιφορά του Επιταφίου στην Παναγία Κυρά – Λιμενιώτισσα

Παραμονή της εορτής Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Κυρά – Λιμενιώτισσα στην Ψαρή Φοράδα τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας. Ακολούθησαν τα εγκώμια της Παναγίας και η περιφορά του επιταφίου.

Συμμετείχαν μετά του Σεβασμιωτάτου οι κληρικοί της Βιάννου, Πανοσιολ. Αρχιμ. Βασίλειος Μανετάκης, ο Πρωτοπρ. Στυλιανός Γεωργιαννάκης, ο Οικονόμος Νικόλαος Κονσολάκης και Νικόλαος Δουλγεράκης εφημέριος της Ενορίας, και ο Αρχιδιάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης, ενώ το αναλόγιο διακόνησε ο διάκονος Πέτρος Αράπογλου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σωστική παρουσία της Υπεραγίας Θεοτόκου και την μεσιτική βοήθεια που προσφέρει σε κάθε χριστιανό, ενώ ευχαρίστησε για την παρουσία τους το πλήθος των πιστών, μετά των: Βουλευτή Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παύλο Μπαριτάκη, Δήμαρχο Βιάννου κ. Μηνά Σταυρακάκη, Διοικητή του Α.Τ. Βιάννου κ. Νικήτα Μελεσσανάκη και ο πρώην Βουλευτή κ. Μανόλη Στρατάκη.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων