13/08/2023 13/08/2023 Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε χθες, Σάββατο 12 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου της πόλεως του Αγίου Νικολάου στο Λασίθι ενώ εν συνεχεία τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού π. Γεωργίου Ατσαλάκη. Της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας. Συλλειτούργησαν ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος...
13 Αυγούστου, 2023 - 10:35
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2023 - 10:38

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού π. Γεωργίου Ατσαλάκη

Διαδώστε:
Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού π. Γεωργίου Ατσαλάκη

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε χθες, Σάββατο 12 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου της πόλεως του Αγίου Νικολάου στο Λασίθι ενώ εν συνεχεία τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού π. Γεωργίου Ατσαλάκη.

Της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας. Συλλειτούργησαν ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος και ο Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ.

Προ της απολύσεως τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου και επί δεκαετίες Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου π. Γεωργίου Ατσαλάκη.

Το Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας ο οποίος αναφέρθηκε στην εξαιρετική καρδιά του εκλιπόντος Πρωθιερέως, ο οποίος με την σπάνια προσωπικότητα και τα δυσεύρετα αγιοπνευματικά χαρίσματά του, σφράγισε την εκκλησιαστική Ιστορία της τοπικής Εκκλησίας. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνιος Ζερβός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων