12/06/2020 12/06/2020 Το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουνίου 2020 στην εορτή των Αγίων ενδόξων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα ημέρα που ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εορτάζει τα Ονομαστήριά του, τελέστηκε νυχτερινή Θεία Λειτουργία για τους μαθητές που θα εξεταστούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Στη Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας με...
12 Ιουνίου, 2020 - 15:27
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2020 - 14:38

Τα Ονομαστήρια του Παναγιωτάτου εόρτασαν οι μαθητές του Αρκαλοχωρίου

Διαδώστε:
Τα Ονομαστήρια του Παναγιωτάτου εόρτασαν οι μαθητές του Αρκαλοχωρίου

Το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουνίου 2020 στην εορτή των Αγίων ενδόξων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα ημέρα που ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εορτάζει τα Ονομαστήριά του, τελέστηκε νυχτερινή Θεία Λειτουργία για τους μαθητές που θα εξεταστούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Στη Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας με τη συμμετοχή του Πρεσβυτέρου Ιωάννη Καπελλάκη και του Διακόνου Σταύρου Φανουράκη.  Το ιερό αναλόγιο διακόνησαν οι αναγνώστες της Ιεράς Μητροπόλεώς, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου Αρκαλοχωρίου Οδυσσέας Μελεσσανάκης και Ευάγγελος Φουκαράκης, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος εκ του ιερού βήματος ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού και αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας μίλησε για το έργο, τη δημιουργική, γόνιμη και πνευματοφόρα Πατριαρχία του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο οποίος το 2021, με τη Χάρη του Θεού, συμπληρώνει 30 χρόνια ευκλεούς Πατριαρχίας και καθίσταται ο μακροβιότερος εν ενεργεία Πατριάρχης, στο μακρύ κατάλογο των 270 προκατόχων του.

Ο Σεβασμιώτατος ενεθάρρυνε, επίσης, τους μαθητές στον μεγάλο και καθημερινό αγώνα που καταβάλουν, με τη μελέτη τους και την παρακολούθηση φροντιστηρίων, προκειμένου να έχουν επιτυχή έκβαση στις εξετάσεις τους.

Στη συνέχεια ανέγνωσε την ειδική ευχή του Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ για τους διαγωνιζόμενους. Οι υποψήφιοι, αφού κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, έψαλλαν όλοι μαζί τη Φήμη του Οικουμενικού μας Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ευχόμενοι όλοι ο Κύριος να του χαρίζει υγεία και δύναμη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων