11/09/2022 11/09/2022 Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022, μνήμη του εθνοϊερομάρτυρα Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Ανδρέας μετέβη στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Ζήντα όπου χοροστάτησε του όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, με την συμμετοχή του Πανοσ. Αρχιμ. Φιλόθεου Πηγιάκη, του Πρωτοπρεσβυτέρου Μιχαήλ Αλεξάκη, του εφημερίου της ενορίας Οικονόμου Νικήτα Καπελλάκη και του Αρχιδιακόνου...
11 Σεπτεμβρίου, 2022 - 21:35
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2022 - 21:36

Θεία Λειτουργία εις Μνήμην του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρα Χρυσόστομου Σμύρνης στην Ζήντα

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία εις Μνήμην του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρα Χρυσόστομου Σμύρνης στην Ζήντα

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022, μνήμη του εθνοϊερομάρτυρα Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Ανδρέας μετέβη στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Ζήντα όπου χοροστάτησε του όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, με την συμμετοχή του Πανοσ. Αρχιμ. Φιλόθεου Πηγιάκη, του Πρωτοπρεσβυτέρου Μιχαήλ Αλεξάκη, του εφημερίου της ενορίας Οικονόμου Νικήτα Καπελλάκη και του Αρχιδιακόνου Μαρίνου Δασκαλάκη.

Ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην ομιλία του για τον Άγιο Εθνοϊερομάρτυρα Χρυσόστομο Σμύρνης. Προ της απολύσεως τελέστηκε μνημόσυνο για τους πεσόντες και σφαγιασθέντες κατα την Μικρασιατική εκστρατεία και καταστροφή.

Στην συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή. Στην ακολουθία παραβρέθηκαν τα σωματεία Μικρασιατών Νομου Ηρακλείου: Άγιος Πολύκαρπος, Αλατσατιανών, Αρτεμίσιας της Ν. Αλικαρνασσού και των Ποντίων. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκε ο Βουλευτής Ηρακλείου κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποιος και ομιλησε επικαίρως.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων