27/11/2022 27/11/2022 Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 μνήμη του Οσίου Στυλιανού του Παφλαγόνος, ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Ανδρέας μετέβη στην Ενορία Κάτω Καστελλιανών Μονοφατσίου, όπου το δεξιό κλίτος του ναού πανηγυρίζει τον Άγιο Στυλιανό. Στον όρθρο χοροστάτησε ο Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος και στην συνέχεια τελέστηκε δυσαρχιερατική Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή πολλών κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως...
27 Νοεμβρίου, 2022 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2022 - 20:17

Θεία Λειτουργία και χειροτονία Πρεσβυτέρου στα Κάτω Καστελλιανά

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία και χειροτονία Πρεσβυτέρου στα Κάτω Καστελλιανά

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 μνήμη του Οσίου Στυλιανού του Παφλαγόνος, ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Ανδρέας μετέβη στην Ενορία Κάτω Καστελλιανών Μονοφατσίου, όπου το δεξιό κλίτος του ναού πανηγυρίζει τον Άγιο Στυλιανό.

Στον όρθρο χοροστάτησε ο Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος και στην συνέχεια τελέστηκε δυσαρχιερατική Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή πολλών κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως μεταξύ αυτών, ο Πρωτοσύγκελλός μας Πανοσ. Αρχιμ. Επιφάνιος Ζαχαράκης.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε, απο τον Άγιο Κνωσού, η εις πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Βασιλείου Κηπαράκη.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Μεθόδιος, απεύθυνε λόγους πατρικούς στον νεοχειροτονηθέντα, τόνισε την αξία και την αποστολή της Ιερωσύνης και ευχήθηκε ο Πανάγαθος Θεός να χαρίζει στο νέο πρεσβύτερο πλούσια τη χάρη Του.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Ανδρέα για την ευλογία και τη χαρά της συλλειτουργίας των, ο δε Ποιμενάρχης  ομίλησε για το έργο και την πολυεπίπεδη διακονία του αγίου Κνωσού και ευχήθηκε Άξιος στον νεοχειροτονηθέντα π. Βασίλειο. Επίσης, ο Σεπτός Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την πρώτη παρουσία του στην Ιερά Μητρόπολη ως Επίσκοπος.

Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν ο Βουλευτής Ηρακλείου κ.Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ.Παύλος Μπαριτάκης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων