09/04/2023 10/04/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας τέλεσε την παραμονή της εορτής των Βαΐων, Σάββατο 8 Απριλίου 2023, με λαμπρότητα και συγκίνηση, τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίας Ζώνης της Ενορίας Αγιών Παρασκιών Ηρακλείου, όπου θα καλύπτει τις θρησκευτικές ανάγκες της Ενορίας, διότι ο Ναός του Αγίου Γεωργίου καταστράφηκε από τον σεισμό της...
09 Απριλίου, 2023 - 21:53
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2023 - 23:49

Θυρανοίξια Ιερού Ναού Αγίας Ζώνης της Ενορίας Αγιών Παρασκιών Ηρακλείου Κρήτης

Διαδώστε:
Θυρανοίξια Ιερού Ναού Αγίας Ζώνης της Ενορίας Αγιών Παρασκιών Ηρακλείου Κρήτης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας τέλεσε την παραμονή της εορτής των Βαΐων, Σάββατο 8 Απριλίου 2023, με λαμπρότητα και συγκίνηση, τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίας Ζώνης της Ενορίας Αγιών Παρασκιών Ηρακλείου, όπου θα καλύπτει τις θρησκευτικές ανάγκες της Ενορίας, διότι ο Ναός του Αγίου Γεωργίου καταστράφηκε από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Στην συνέχεια, τελέστηκε η ακολουθία του Εσπερινού της Εορτής με την συμμετοχή του εφημερίου και Αρχιερ. Επιτρόπου της Α ‘ Αρχ. Περιφέρειας Πανοσ. Αρχιμ. π. Φιλοθέου Πηγιάκη, του Αναπλ. Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρεσβυτέρου π.Σπυρίδων Φουκαράκη, του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αλεξάνδρου Παναγιωτάκη και του Αρχιδιακόνου π.Μαρίνου Δασκαλάκη. Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε εγκαρδίως τους εφημέριους της Ενορίας, Πανοσ. Αρχιμ. και Αρχ. Επίτροπο της Α’ Αρχ. Περιφέρειας π.Φιλόθεο Πηγιάκη και τον Πρωτοπρεσβύτερο π.Αλέξανδρο Παναγιωτάκη, τον Δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων κ. Μανόλη Κοκοσάλη και όσους συνετέλεσαν για την ανακαίνιση του Ναού.

Την Κυριακή των Βαΐων ο Σεβασμιώτατος, τέλεσε την Θεία Λειτουργία μετά του Πανοσ. Αρχιμ. π.Φιλόθεου Πηγιάκη, του Πρωτοπρεσβυτέρου π.Αλεξάνδρου Παναγιωτάκη και του Αρχιδιακόνου π.Μαρίνου Δασκαλάκη, ενώ το αναλόγιο διακόνησαν ο Διάκονος π. Πέτρος Αράπογλου και ο Αναγνώστης κ. Ελευθέριος Σταματάκης. Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ανδρέας, ομίλησε για την εορτή των Βαΐων και ευχήθηκε να βιώσουμε με κατάνυξη την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, τα Άχραντα Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων