28/08/2022 28/08/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας μετέβη στην Ενορία Δραπετίου, όπου τέλεσε την ακολουθία των θυρανοιξίων στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου. Ο σεισμόπληκτος ναός ανακαινίστηκε πλήρως από τον Δραπετιανό δωρητή κ. Μαρίνο Κουμαρτζάκη. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. Επιφάνιος Ζαχαράκης, ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Στυλιανός Βλαστός, ο...
28 Αυγούστου, 2022 - 18:57
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2022 - 19:03

Θυρανοίξια στην Ενορία Δραπετίου και Ιερό Μνημόσυνο στο Λύττος-Ξυδά

Διαδώστε:
Θυρανοίξια στην Ενορία Δραπετίου και Ιερό Μνημόσυνο στο Λύττος-Ξυδά

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας μετέβη στην Ενορία Δραπετίου, όπου τέλεσε την ακολουθία των θυρανοιξίων στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου. Ο σεισμόπληκτος ναός ανακαινίστηκε πλήρως από τον Δραπετιανό δωρητή κ. Μαρίνο Κουμαρτζάκη.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. Επιφάνιος Ζαχαράκης, ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Στυλιανός Βλαστός, ο Πρωτοπρεσβύτερος Μαρίνος Πατεράκης και ο εφημέριος της ενορίας Οικονόμος Εμμανουήλ Βλαστός, ενώ το ιερό αναλόγιο διακόνησε ο διάκονος Πέτρος Αράπογλου.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος κ Ανδρέας ευχαρίστησε εκ καρδίας τον κ. Μαρίνο Κουμαρτζάκη, τη σύζυγο του Ιωάννα, τα παιδιά του Μιχάλη και Ευτυχία και τα εγγόνια τους, για τη γενναία προσφορά του πατέρα των στην Ενορία, ενώ του απένειμε τιμητική πλακέτα ως ενθύμιο.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε και τη πνευματική διάσταση της αποκατάστασης ενός Ναού.

Ακολούθησε γεύμα με κρητικό συγκρότημα που παρέθεσε ο δωρητής σε όλους τους συγχωριανούς του.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Λύττο-Ξυδά όπου τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αείμνηστου πρώην αρχηγού ΓΕΑ, βουλευτή και υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Δημητρίου Αποστολάκη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων