11/12/2022 12/12/2022 H ετήσια Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 στο Πολιτιστικό Πολυκέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως. Κατά την Ιερατική Σύναξη ο Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης έδωσε το παρόν και κατά την ομιλία του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου,...
11 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:48
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2022 - 2:00

Το Ι.Π.Ε. στην ετήσια Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου

Διαδώστε:
Το Ι.Π.Ε. στην ετήσια Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου

H ετήσια Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 στο Πολιτιστικό Πολυκέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά την Ιερατική Σύναξη ο Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης έδωσε το παρόν και κατά την ομιλία του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα για την πρόσκληση, ενώ μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄. Ακολούθως μίλησε στους πατέρες για το πρόγραμμα «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ (εξομολογητική)», που παρακολούθησαν το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, κάνοντας έναν μικρό απολογισμό και επισημαίνοντας τα οφέλη που προέκυψαν από αυτό μέσα από την διαλογική συζήτηση που έλαβε χώρα. Έπειτα επέδωσε μαζί με τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ. Επιφάνιο Ζαχαράκη και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο αυτής και συντονιστή των επιμορφωτικών προγραμμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιδ. Πρωτ. Γεώργιο Χριστοδουλάκη τις πιστοποιήσεις παρακολούθησης του προγράμματος.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η έναρξη του νέου προγράμματος που υλοποιείται στην Ιερά Μητρόπολη με τίτλο «ΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ», το οποίο επίσης εντάσσεται στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Κατά την έναρξη έγινε αναφορά στο σκοπό του προγράμματος, ο οποίος είναι να εισαγάγει τους επιμορφούμενους στις βασικές αρχές της Λειτουργικής και, μέσα από τη μελέτη των πηγών και την έρευνα της ιστορίας και της θεολογίας της Λατρείας, να τους βοηθήσει να γνωρίσουν το ιερατικό τους υπούργημα, αξιοποιώντας την Ιερά Παράδοση καθώς και την ακαδημαϊκή έρευνα της Εκκλησίας μας.

Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

Βασικά στοιχεία θεολογίας της Λατρείας

Καιρός – Ένδυση – Προσκομιδή

Θείες Λειτουργίες Ιωάννου Χρυσοστόμου και Μεγάλου Βασιλείου (Βυζαντινή Παράδοση)

Θείες Λειτουργίες Προηγιασμένων Δώρων (Βυζαντινή και Ιεροσολυμιτική Παράδοση)

Θείες Λειτουργίες Αποστολικών Διαταγών και αγίου Ιακώβου (Αντιοχειανή–Ιεροσολυμιτική Παράδοση)

Θείες Λειτουργίες Αποστόλου Μάρκου και Γρηγορίου Θεολόγου (Αλεξανδρινή Παράδοση)

Τα Μυστήρια Βαπτίσματος και Χρίσματος

Τα Μυστήρια του Γάμου και του Ευχελαίου

Η Ακολουθία των Κεκοιμημένων-Ιερά Μνημόσυνα

Ακολουθίες Εσπερινού και Αποδείπνου με όλες τις παραλλαγές

Ακολουθίες Όρθρου και Ωρών με όλες τις παραλλαγές

Ακολουθίες Παρακλητικών Κανόνων και Ακαθίστου Ύμνου

Ακολουθία του Αγιασμού (Μικρού και Μεγάλου)

Η ακολουθία της Πανυχίδας και του Μεσονυκτικού

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων