16/11/2020 16/11/2020 Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας μετέβη στο Αμαριανό Πεδιάδος, όπου προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο λόγο με τη συμμετοχή του Πρωτοπρεσβυτέρου και εφημερίου της Ενορίας Κωνσταντίνου Ψυλλάκη και του Αρχιδιακόνου Κωνσταντίνου Αρμενάκη, ενώ συμπροσευχόμενος εκ του ψαλτηρίου παρέστη ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Καπελλάκης. Mετά τη Θεία λειτουργία...
16 Νοεμβρίου, 2020 - 12:16
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2020 - 12:09

Τρισάγιο για τον μακαριστό Λαγκαδά από τον Μητρ. Αρκαλοχωρίου

Διαδώστε:
Τρισάγιο για τον μακαριστό Λαγκαδά από τον Μητρ. Αρκαλοχωρίου

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας μετέβη στο Αμαριανό Πεδιάδος, όπου προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο λόγο με τη συμμετοχή του Πρωτοπρεσβυτέρου και εφημερίου της Ενορίας Κωνσταντίνου Ψυλλάκη και του Αρχιδιακόνου Κωνσταντίνου Αρμενάκη, ενώ συμπροσευχόμενος εκ του ψαλτηρίου παρέστη ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Καπελλάκης.

Mετά τη Θεία λειτουργία τέλεσε τρισάγιο στον αείμνηστο Μητροπολίτη Λαγκαδά κυρό Ιωάννη με τον οποίο για σαράντα περίπου χρόνια ήταν φίλοι, από τότε που ο μακαριστός Ιωάννης οικοδομούσε το ναό των αγίων Κυρίλλου και Μεθόδιου, όπου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης λειτουργούσε ως διάκονος.

Αναφέρθηκε στα πολλά χαρίσματα του αείμνηστου Μητροπολίτη κυρού Ιωάννη, μεταξύ των άλλων, στην αλληλεγγύη και φιλανθρωπία του προς όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους και ευχήθηκε να είναι η μνήμη του αιωνία και μαζί με τον μακαριστό γέροντά του Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα να πρεσβεύει δια τα ενταύθα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων