30/10/2019 30/10/2019 Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ανδρέας, όπου κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του επί σειρά ετών Διακόνου π. Ιωάννη Καπελλάκη. Κατά τον χειροτονητήριο λόγο του ο π. Ιωάννης ανέπεμψε ευχαριστήριο ύμνο και δοξολογία προς τον...
30 Οκτωβρίου, 2019 - 15:11
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2019 - 15:21

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στο Αρκαλοχώρι

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στο Αρκαλοχώρι

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ανδρέας, όπου κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του επί σειρά ετών Διακόνου π. Ιωάννη Καπελλάκη.

Κατά τον χειροτονητήριο λόγο του ο π. Ιωάννης ανέπεμψε ευχαριστήριο ύμνο και δοξολογία προς τον Πανάγαθο Θεό μας για την ιδιαίτερη Ευλογία που Εκείνος επεφύλαξε στην ζωή του.
Ο Σεβ. Ποιμενάρχης απευθυνόμενος στον π. Ιωάννη τόνισε την αξία και το μέγεθος της Ιερωσύνης και του ευχήθηκε ο Πανάγαθος Θεός να δώσει πλούσια τη χάρη Του και να τον αναδείξει άξιο εργάτη του αμπελώνα της Εκκλησίας.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αρχιδιάκονο τον διάκονο Παγκράτιο Δημητρίου μετονομάζοντας τον, κατά την χειροθεσία, σε Ανδρέα.
Κατά την Θεία Λειτουργία, παρόντες μεταξύ άλλων, ήταν ο κ. Νικηφόρος Ψυλλάκης, Άρχων Διδάσκαλος του Ευαγγελίου της Μ.τ.Χ. Εκκλησίας, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλειος Κεγκέρογλου και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Μινώα Πεδιάδος κ. Εμμανουήλ Σμυρνάκης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων