30/12/2023 30/12/2023 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση της Ενορίας Αγίου Αντωνίου Καστελλίου, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Προϊστάμενος της Ενορίας Αρχιμ. Ιερόθεος Χιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο κοσμοσωτήριο γεγονός της ενανθρωπίσεως του Υιού Λόγου, του Δευτέρου Προσώπου της Αγίας Τριάδος. Στη συνέχεια, οι Δασκάλες του Δημοτικού Σχολείου Καστελλίου...
30 Δεκεμβρίου, 2023 - 14:22
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2023 - 14:24

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Καστέλλι Πεδιάδος

Διαδώστε:
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Καστέλλι Πεδιάδος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση της Ενορίας Αγίου Αντωνίου Καστελλίου, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Προϊστάμενος της Ενορίας Αρχιμ. Ιερόθεος Χιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο κοσμοσωτήριο γεγονός της ενανθρωπίσεως του Υιού Λόγου, του Δευτέρου Προσώπου της Αγίας Τριάδος.

Στη συνέχεια, οι Δασκάλες του Δημοτικού Σχολείου Καστελλίου κα Μαρία Αργουδέλη και κα Έφη Καλυκάκη ανέγνωσαν χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Ακολούθως, η χορωδία της Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, υπό τη διεύθυνση του π. Νικολάου Σταματάκη, έψαλε Ύμνους από το Άγιο Δωδεκαήμερο και κάλαντα, από όλη την Ελλάδα και τις αλησμόνητες πατρίδες.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε από τους μαθητές της «Σχολής Εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων» και του «Κατηχητικού Σχολείου» της Ενορίας Καστελλίου, οι οποίοι τραγούδησαν πρωτοχρονιάτικα τραγούδια, υπό την καθοδήγηση του Μουσικοδιδασκάλου κ. Νίκου Χναράκη και της Χοράρχου κας Σταματίας Καραγιάννη.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του συνεχάρη το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τον Προϊστάμενο της Ενορίας Καστελλίου π. Ιερόθεο, καθώς και τον π. Γεώργιο για την πρωτοβουλία και την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης, συνεχάρη τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία, τις Δασκάλες για την συνεργασία τους με την Ενορία, τον π. Νικόλαο και τη χορωδία της Μητροπόλεως, τον κ. Χρονάκη Μανώλη που είχε την ευθύνη της παρουσίασης και ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους καλή και ευλογημένη χρονιά. Στην Εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρέστησαν∙ ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καλλέργη Αρχιμ. κ. Σίμων Βουτυριάδης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πρωτοπρ. Γεώργιος Χριστοδουλάκης, ο Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ. Σπυρίδων Φουκαράκης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Β’ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Παπακανδεράκης, ο Εφημέριος Καστελλίου Πρωτοπρ. Γεώργιος Μαραυγάκης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καστελλίου κα Μαρία Σκουλούδη, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Καστελλίου κ. Γεώργιος Καλογεράκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Καστελλίου κα Σοφία Τσαγκάρη, καθώς και πλήθος κόσμου γονέων και παιδιών που την παρακολούθησαν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων