14/03/2019 14/03/2019 Την Κυριακή 19 Μαΐου, ημέρα που συμπληρώνονται και ημερολογιακά τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο θα τελεστεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για τους 353.000 νεκρούς. Η πρωτοβουλία ανήκει στη Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά και το Σωματείο...
14 Μαρτίου, 2019 - 12:34
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2019 - 12:37

Ο Μητρ. Βεροίας καλεί τους Ποντίους στην Παναγία Σουμελά

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Βεροίας καλεί τους Ποντίους στην Παναγία Σουμελά

Την Κυριακή 19 Μαΐου, ημέρα που συμπληρώνονται και ημερολογιακά τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο θα τελεστεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για τους 353.000 νεκρούς. Η πρωτοβουλία ανήκει στη Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά και το Σωματείο Παναγία Σουμελά.

Όπως γράφει το pontosnews.gr με προσωπικό μήνυμά του ο μητροπολίτης Παντελεήμων ζητά πρωτίστως από τους Πόντιους και τα ποντιακά σωματεία να δώσουν το παρών, ανεξάρτητα από τις κατά τόπους εκδηλώσεις μνήμης, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους προς την Παναγία.

«Για την προστασία που χάρισε στους πατέρες μας στις τραγικές ώρες του ξεριζωμού και στις αμέτρητες κακουχίες στους δρόμους της προσφυγιάς. Αλλά και γιατί δεν μας άφησε μόνους και ορφανούς, αλλά ήρθε κοντά μας ως στοργική μητέρα για να μας συντροφεύει και να μας ενισχύει στις προσπάθειές μας, και, κυρίως, για να μας κρατά ενωμένους κοντά της», γράφει χαρακτηριστικά.

Ακόμα επισημαίνει ότι τη 19η Μαΐου από το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά θα σταλεί σε όλο τον κόσμο μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας του ποντιακού ελληνισμού να αγωνιστεί για τη δικαίωσή του. «Η πρόσκλησή μας δεν είναι δεσμευτική για κανέναν», σημειώνει ο μητροπολίτης, και καταλήγει με τη φράση: «των μαρτύρων, των ηρώων και των αγωνιστών του αλησμόνητου Πόντου αιωνία η μνήμη».

Διαβάστε το σημείωμα του Μητροπολίτη Βεροίας ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων