15/08/2019 15/08/2019 Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου πρταγματοποιούνται φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Παναγία Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας, στο Βέρμιο. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα τελεστεί μνημόσυνο για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Από χθες στο Ιερό Προσκύνημα βρίσκονται οι ιερές εικόνες του Αγίου Ιωάννου του Βαζελώνος και του...
15 Αυγούστου, 2019 - 8:40
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2019 - 8:46

Σήμερα, στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο

Διαδώστε:
Σήμερα, στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο

Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου πρταγματοποιούνται φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Παναγία Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας, στο Βέρμιο.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα τελεστεί μνημόσυνο για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Από χθες στο Ιερό Προσκύνημα βρίσκονται οι ιερές εικόνες του Αγίου Ιωάννου του Βαζελώνος και του Αγίου Γεωργίου του Περιστερεώτα, για να συνεορτάσουν με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά.

Σήμερα, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, τελέστηκαν ο Όρθρος και το Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμονος, παρουσία και άλλων μητροπολιτών.

Για τις 10:00 είναι προγραμματισμένη η άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ στις 10:30 θα τελεστεί μνημόσυνο στη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού. Στις 11:00 θα γίνει λιτάνευση των ιερών εικόνων και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από επίσημους στο μνημείο του Αλέξανδρου Υψηλάντη, το οποίο βρίσκεται στον περίβολο του μοναστηριού. Στις 12:30 τη σκυτάλη θα πάρουν οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και στις 13:30 θα παρατεθεί επίσημο γεύμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων