06/12/2018 06/12/2018 Tην Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 στις 6:30 μ.μ. προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας Ελληνικού Βούλας Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλου, την συμμετοχή πολλών Κληρικών, της Δημοτικής αρχής της πόλεως και πλήθους πιστών, τελέσθηκε, ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, στημνήμη του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο...
06 Δεκεμβρίου, 2018 - 11:37
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2018 - 11:41

Λαμπρός Εορτασμός του Αγίου Νικολάου στη Γλυφάδα

Διαδώστε:
Λαμπρός Εορτασμός του Αγίου Νικολάου στη Γλυφάδα

Tην Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 στις 6:30 μ.μ. προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας Ελληνικού Βούλας Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλου, την συμμετοχή πολλών Κληρικών, της Δημοτικής αρχής της πόλεως και πλήθους πιστών, τελέσθηκε, ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, στημνήμη του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γλυφάδας.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Τρύφωνος Γλυφάδας, Αρχιμανδρίτης π. Μιχαήλ Κανέλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον αγιασμένο βίο του εορταζομένου Ιεράρχου, ο οποίος αποτελεί πρότυπο και οδοδείκτης για κάθε πιστό που θέλει να βρει ασφαλή βήματα μετανοίας και αγιασμού, αφού ο Άγιος στην επίγεια ζωή του ακολούθησε τα βήματα του Αρχιποίμενος Χριστού.

Ο ομιλητής μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στη σημερινή κατάσταση στην πατρίδα μας, όπου το καράβι της Εκκλησίας βάλλεται από παντού και συντονισμένα κάποιοι προσπαθούν να κάνουν την πίστη στον αληθινό Θεό, ιδιωτική υπόθεση και όχι σημείο αναφοράς και συνοχής της ελληνορθόδοξης παράδοσης του έθνους μας, ιστορικά και διαχρονικά μέχρι σήμερα.

Κλείνοντας ο π. Μιχαήλ ευχήθηκε να επικαλούμαστε τον Άγιο, ώστε εκείνος με τις σωτήριες πρεσβείες του, να προχωρούμε όλοι μας στην πορεία μας προς την Βασιλεία των Ουρανών.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Παύλος, αφού ευχαρίστησε τον ομιλητή για όλα όσα πολύ ωραία μας ανέφερε για την ζωή του Αγίου, αλλά και για τους σύγχρονους κινδύνους της εποχής μας, ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα, ο Άγιος Νικόλαος να είναι βοήθειά μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων