23/06/2022 23/06/2022 Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος ευλόγησε τα εγκαίνια της έδρας του Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά Με μια συμβολική και συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 22 Ιουνίου, τα εγκαίνια της έδρας του Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά σε...
23 Ιουνίου, 2022 - 12:58
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2022 - 20:48

Αγιασμός και εγκαίνια έδρας του Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων

Διαδώστε:
Αγιασμός και εγκαίνια έδρας του Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος ευλόγησε τα εγκαίνια της έδρας του Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά

Με μια συμβολική και συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 22 Ιουνίου, τα εγκαίνια της έδρας του Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά σε χώρο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης επί της Λ. Βουλιαγμένης 602Α.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Αντώνιος ο οποίος παρέδωσε και μια εικόνα της Παναγίας που θα κοσμεί τα γραφεία με την ευλογία του.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν παρουσία του εκπροσώπου του Πρωθυπουργού και Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, του Εκπροσώπου του Προέδρου ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κ. Στέφανου Ξεκαλάκη, του Βουλευτή ΝΔ κ. Μπάμπη Παπαδημητρίου, του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσου Γαϊτάνη, του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα, Εκπροσώπων Κομμάτων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων της περιοχής.

Στο επίσημο καλωσόρισμά του ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης και Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ο Φορέας, μετά την έγκριση των οικονομικών του στοιχείων και της λειτουργίας του – έχοντας πλέον και τις πρώτες του εγκεκριμένες δαπάνες από το Υπουργείο Εσωτερικών –είναι έτοιμος να ξεκινήσει το σκοπό του επίσημα που δεν είναι άλλος από τη διαχείριση Κοινοχρήστων Χώρων του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά.

Από το Σεπτέμβριο μια σειρά από πρωτοβουλίες θα δρομολογηθούν και στόχος της Διοίκησης του Φορέα είναι η ομαλή συνύπαρξη με τους επενδυτές αλλά και η διαχείριση όλων όσων θα γίνουν εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου, σύμφωνα πάντα με όσα ορίζει ο νόμος και ο σκοπός λειτουργίας του Φορέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλη την υπονόμευση που δέχτηκε ο Φορέας, τις καθυστερήσεις από πολέμιους του, εντούτοις συνεχίζει με το θεσμικό και νομικό του πλαίσιο με την πλήρη στήριξη της πολιτείας και των επενδυτών και το επόμενο διάστημα θα ξεδιπλώσει τις πολιτικές του εντός του Μητροπολιτικού Χώρου.

Προς αποφυγή κάθε παρεξηγήσεως σημειώνουμε πως ο,τιδήποτε άλλο ανακοινώνεται – που είναι εκτός νόμου και διαδικασιών του Φορέα – αποτελεί γραφικές αναφορές και αναρτήσεις. Καλή μας αρχή!»

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι παριστάμενοι έλαβαν το λόγο χαιρετίζοντας την επίσημη έναρξη του Φορέα και συνεχάρησαν τον Πρόεδρο και Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο εξαίροντας τις προσπάθειες χρόνων που έφεραν αποτελέσματα για την καλύτερη δυνατή σύσταση και λειτουργία του Φορέα.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη ότι «το έργο του Ελληνικού δεν θα είναι ένας περίκλειστος χώρος προνομιούχων αλλά ένας ανοικτός χώρος για όλους».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων