07/04/2022 07/04/2022 Συγκινητική υπήρξε η ανταπόκριση των χριστιανών της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης στην πρόσκληση της τοπικής Εκκλησίας για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους δοκιμαζόμενους λόγω του πολέμου Ουκρανούς αδελφούς μας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος, με εγκύκλιό του ζήτησε από τους Υπευθύνους των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων να δραστηριοποιηθούν, προκειμένου να συλλεγούν...
07 Απριλίου, 2022 - 18:28
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2022 - 18:25

Ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία από την Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας

Διαδώστε:
Ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία από την Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας

Συγκινητική υπήρξε η ανταπόκριση των χριστιανών της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης στην πρόσκληση της τοπικής Εκκλησίας για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους δοκιμαζόμενους λόγω του πολέμου Ουκρανούς αδελφούς μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος, με εγκύκλιό του ζήτησε από τους Υπευθύνους των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων να δραστηριοποιηθούν, προκειμένου να συλλεγούν είδη πρώτης ανάγκης για τους εμπεριστάτους. Και πράγματι, σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων το αποτέλεσμα της συλλογικής αυτής προσπάθειας ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι Χριστιανοί απέδειξαν, ότι και στην εποχή του ατομισμού και της ναρκισσιστικής εγωπάθειας οι αρετές της αγάπης και της αλληλεγγύης είναι βαθειά ριζωμένες στις καρδιές τους.

Με τον συντονισμό του Αιδ. Πρεσβυτέρου π. Μιχαήλ Μπιλάλη, εφημερίου του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας, επί τρεις ημέρες (31/3, 4/4 και 5/4) συνελέγη η ανθρωπιστική βοήθεια από τις 20 ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως. Τέσσερα πλήρη φορτηγά οχήματα μετέφεραν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τα συγκεντρωθέντα αγαθά, προκειμένου μέσω της εν Ελλάδι Ουκρανικής Πρεσβείας να αποσταλούν στην Ουκρανία.

«Ευχή και προσευχή όλων είναι να παύσει ο πόλεμος και να επικρατήσει η “πάντα νούν υπερέχουσα ειρήνη”.», αναφέρει χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας.

Τα συλλεγέντα είδη είναι:

5.400 κλινοσκεπάσματα

3,5 τόνοι είδη ρουχισμού

650 κιλά βρεφικές πάνες

1.700 κιλά ρύζι

1.500 κιλά όσπρια

1.600 κιλά ζυμαρικά

1.400 κιλά κονσέρβες μακράς διαρκείας

1.200 λίτρα γάλακτος μακράς διαρκείας

2.500 λίτρα εμφιαλωμένου ύδατος

Φάρμακα και είδη πρώτων βοηθειών

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων