15/07/2021 15/07/2021 Με μεγάλη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθησαν την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021, τα Εγκαίνια του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Βούλας, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας κ.κ. Αντωνίου, κατά την τάξιν της Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας, μετά από υπερεξηκοντα-ετή περίοδο ανεγέρσεως, διαδοχικών επεκτάσεων και ανακαινίσεών του. Το εσπέρας του Σαββάτου 3 Ιουλίου έγινε η υποδοχή των Ιερών...
15 Ιουλίου, 2021 - 21:32
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2021 - 21:45

Εγκανιάστηκε ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου Βούλας

Διαδώστε:
Εγκανιάστηκε ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου Βούλας

Με μεγάλη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθησαν την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021, τα Εγκαίνια του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Βούλας, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας κ.κ. Αντωνίου, κατά την τάξιν της Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας, μετά από υπερεξηκοντα-ετή περίοδο ανεγέρσεως, διαδοχικών επεκτάσεων και ανακαινίσεών του.

Το εσπέρας του Σαββάτου 3 Ιουλίου έγινε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος, Οσίων Νεομαρτύρων εν Ταώ Πεντέλης, του Αγίου Μάρτυρος Αιμιλιανού και του Αγίου Μάρτυρος Κωνσταντίνου του εξ Αγαρηνών – τα οποία προσεκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Αντωνιος – από πλήθος χριστιανών της ενορίας και όχι μόνον, με επί κεφαλής τον Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Γρηγόριο Κωνσταντέλλο.

Ακολούθως εψάλη ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου πλαισιουμένου υπό του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Νήφωνος Συριανού, του Αρχιμ. Χριστοδούλου Σαμαρά, Προισταμένου του Ι. Ναού Εισοδίων Θεοτόκου Γλυφάδας, Πρωτοπρ. Σπυρίδωνος Αρβανίτου, Προισταμένου του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, Πρωτοπρ. Αντωνίου Φλώκου, Προισταμένου του Ι. Ναού Εισοδίων Θεοτόκου Βάρης, των Εφημερίων του Ναού Πρωτοπρ. Σωτηρίου Θωμοπούλου και Δημητρίου Σακογιάννη, καθώς και των Διακόνων Ιωάννου Αλεβιζοπούλου και Χαραλάμπους Κοκολάκη.

Νωρίς το πρωΐ της Κυριακής εψάλη ο Όρθρος και περί ώραν 8ην άρχισε η Τελετή των Εγκαινίων και ακολούθως η πρώτη Θεία Λειτουργία εις τον ήδη εγκαινιασθέντα Ιερόν Ναόν, Ιερουργούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Αντωνίου, περιστοιχουμένου υπό του Αρχιμ. Συμεών Καλοπαναγιώτου εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Σταυροφ. Σπυρίδωνος Παλάσκα, των δύο Εφημερίων του Ναού, των Διακόνων Ιωάννου Αλεβιζοπούλου και Γεωργίου Μαρουφίδου.

Κατά την τελετή των Εγκαινίων ο π. Συμεών επεξηγούσε τα τελούμενα εις τον λαόν, παραθέτοντας και το θεολογικόν υπόβαθρον αυτών προς πληρεστέρα κατανόηση.

Κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και την διανομή του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος επέδωσε εις τους πιστούς τα καθιερωμένα εικονίδια, που περιείχαν τεμάχιον του «κατασαρκίου» χιτώνος του Αρχιερέως εμβαπτισμένον εις την κηρομαστίχη των Εγκαινίων.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων