22/09/2020 22/09/2020 Μήνυμα προς τους γονείς και τους κηδεμόνες των παιδιών και των νέων της περιοχής έστειλε η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, με την ευκαιρία της έναρξης των κατηχητικών σχολείων και των νεανικών συνάξεων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (26 και 27/09), τονίζοντας την αναγκαιότητα της κατήχησης και του επανευαγγελισμού όλων στο ορθόδοξο χριστιανικό ήθος. Διαβάστε το μήνυμα: «Αγαπητοί μου...
22 Σεπτεμβρίου, 2020 - 13:16
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2020 - 13:35

«Η κατήχηση κι ο επανευαγγελισμός πιο αναγκαία από ποτέ!»

Διαδώστε:
«Η κατήχηση κι ο επανευαγγελισμός πιο αναγκαία από ποτέ!»

Μήνυμα προς τους γονείς και τους κηδεμόνες των παιδιών και των νέων της περιοχής έστειλε η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, με την ευκαιρία της έναρξης των κατηχητικών σχολείων και των νεανικών συνάξεων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (26 και 27/09), τονίζοντας την αναγκαιότητα της κατήχησης και του επανευαγγελισμού όλων στο ορθόδοξο χριστιανικό ήθος.

Διαβάστε το μήνυμα:

«Αγαπητοί μου Αδελφοί,

Πέρυσι δυστυχώς, με την επιδημία του νέου κορωνοϊού και τα μέτρα προλήψεως που ελήφθησαν από την Κυβέρνηση, αναγκασθήκαμε να διακόψουμε απότομα την Κατηχητική χρονιά από τα τέλη Μαρτίου 2020. Ευελπιστούμε, ότι εφέτος, με την Χάρη του Θεού, οι συναντήσεις των Κατηχητικών Σχολείων και των Νεανικών Συνάξεων της τοπικής μας Εκκλησίας, που ξεκινούν από το Σαββατοκύριακο 26-27 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν ομαλά.

Η Κατήχησις και ο επανευαγγελισμός όλων, μικρών και μεγάλων, στις αλήθειες και στο ορθόδοξο χριστιανικό ήθος της Εκκλησίας μας είναι περισσότερο από οποτεδήποτε άλλοτε αναγκαία. Ζούμε σε μια εποχή αφʼ ενός μεν διαδόσεως αθεϊστικών και αντιχριστιανικών ιδεών και αφʹ ετέρου αδιαφορίας για την πνευματική μας ύπαρξη και για την αιωνία κατάσταση της ζωής μας. Είμεθα εγκλωβισμένοι μέσα σε ένα αδιόρατο τρόμο θανάτου, που αντί να μας στρέψη περισσότερο προς τον Θεό με ελπίδα και εμπιστοσύνη, όπως έκαναν σε παρόμοιες περιπτώσεις οι πρόγονοί μας, μας έχει εντελώς αποξενώσει και από τον Θεό και από τους συνανθρώπους μας,

Μόνον η εκ νέου γνωριμία μας με τον Θεό θα μας δώση και πάλι προοπτική ελπίδας και χαράς και θα μας ανοίξη τους ορίζοντες της ατελείωτης μακαριότητος και εύτυχίας,

Υπʼ αυτό το πρίσμα, η μελέτη του λόγου του Θεού των μεν μεγαλυτέρων στις Ενοριακές Συνάξεις, των δε παιδιών στα Κατηχητικά Σχολεία είναι ανάγκη ζωής.

Οι Υπεύθυνοι Ιερείς Νεότητος, οι Κατηχητές και οι Κατηχήτριες είναι έτοιμοι να βοηθήσουν και εφέτος τα παιδιά σας με αγάπη, για να γνωρίσουν και να εμβαθύνουν στα ζωήρρυτα νάματα της πίστεως στον Λυτρωτή και Σωτήρά μας Ιησού Χριστό.

Διάπυρος προς Κύριον Ευχέτης

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΓΛΥΦΑΔΑΣ,

ΕΛΛΗΝΚΟΥ, ΒΟΥΛΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ και ΒΑΡΗΣ

Α Ν ΤΩ Ν Ι Ο Σ»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων